Miner accidentat grav la Paroseni

Un miner care lucra in subteran la Paroseni a ajuns luni dupa amiaza in stare grava la Spitalul de Urgenta din Petrosani, dupa ce a suferit un accident de munca. Ortacului i-a fost strivit muschiul femural in timpul unei lucrari din subteran. Potrivit reprezentantilor ITM Petrosani, minerul se afla in frontul de lucru si incerca sa roteasca un cilindru metalic. La un moment dat, in timpul operatiunii, utilajul s-a desprins si i-a strivit pur si simplu femurul stang. Imediat la fata locului a ajuns un echipaj SMURD, care i-a acordat primele ingrijiri, l-au stabilizat si l-au transportat la spitalul din Petrosani, unde a fost supus unor investigatii. Inspectorii ITM sunt cei care supravegheaza anchetarea incidentului. “Noi am fost informati despre producerea accidentului, la panoul III, stratul 3  de la mina Paroseni. Minerul incerca sa roteasca un stalp de la o sectie a unui echipament din abataj, cand acesta s-a desprins si i-a strivit piciorul. Initial era suspect de ruptura de femur si a pierdut foarte mult sange, dar dupa radiografii se pare ca nu e ruptura, ci doar are muschiul femural strivit”, a declarat Ileana Bodea, sefa ITM Petrosani. Cercetarea accidentului din subteran se face de catre o echipa de specialisti de la mina Paroseni.

 

Diana Mitrache

4 comentarii la „Miner accidentat grav la Paroseni

 • 15 octombrie 2012 la 21:35
  Permalink

  Minele aste polueaza, distrug mediul si oameni nu se castiga ca in occident si casa importi carbune costa mai eftin decat sal extragi din tara ta proprie, importul si taxele de vama mai ieftine decat sal extragi in Em valea jiului o cauza pierduta sant numa sefi care o duc bine si se ia de alti mai slabi.

 • 15 octombrie 2012 la 21:39
  Permalink

  Minele aste polueaza, distrug mediul si oameni nu se castiga ca in occident si casa importi carbune costa mai eftin decat sal extragi din tara ta proprie, importul si taxele de vama mai ieftine decat sal extragi in Em valea jiului o cauza pierduta sant numa sefi care o duc bine si se ia de alti mai slabi

 • 16 octombrie 2012 la 08:06
  Permalink

  Inchideti carierele de lignit (lignitul este slab calitativ)din Gorj ca distrung mediul inconjuratoe cu defrisarile din cariere iar la SNLO Gorj sau sters datoriile odata in Decembrie 2006 si acum au iarasi datorii.

 • 16 octombrie 2012 la 20:20
  Permalink

  Poate schimbati poza, e de la alt Spital(Petrila)dar e greu cu geofrafia

Comentariile sunt închise.