Minele Lupeni si Lonea vor mai da cãrbune minim 4 ani

În 2016, minele  Lupeni si Lonea erau deja introduse pe program de închidere. Mina Lupeni urma sã nu mai scoatã huilã în septembrie 2017, iar Lonea, în decembrie 2018.
Presedintele Sindicatului Muntele Darius Cîmpean spune cã a fãcut tot posibilul, dupã ce a preluat conducerea sindicatului, sã arate cã mai sunt rezerve si ele trebuie exploatate judicios. Asa s-a ajuns si la polonezi si la specialistii INSEMEX.
Studiul elaborat de polonezi va fi adoptat în Consiliul tehnic al CEH si apoi va fi înaintat Ministerului Energiei, care, prin Consiliul Concurentei, va notifica Comisia Europeanã.
„Am identificat o serie de sincope în ceea ce priveste operatiile de închidere ale acestor mine. De aici, a rezultat, solicitarea CEH pentru studiul INSEMEX si apoi GIC, care vorbesc aceiasi limbã. (…) Acest institut polonez a arãtat cã activitatea de punere în sigurantã  a rezervelor deschise la Lonea si Lupeni trebuie sã continue, rezultând din aceastã operatie tone de huilã, pe o perioadã de 4 pânã la 6 ani”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Sindicatele vãd aceste aspecte ca o reusitã, pentru cã mai sunt angajati care ar fi rãmas pe drumuri, iar rezervele de huilã nu ar mai fi fost scoase niciodatã.În plus, o minã precum cea de la Livezeni, care a fost consideratã viabilã, la momentul împãrtirii în douã a exploatãrilor CEH, va sta cam o jumãtate de an fãrã productie, lucru care, dacã nu ar mai fi existat exploatãrile de la Lonea si Lupeni, ducea la o crizã pe piata energiei. Sigur cã pãrerile în acest sens sunt împãrtite si existã voci ce vorbesc despre tectonica galeriilor si lucrul greu din subteran, însã, sunt sanse ca ambele exploatãri sã mai scoatã huilã ani buni de acum înainte.
Diana Mitrache

5 comentarii la „Minele Lupeni si Lonea vor mai da cãrbune minim 4 ani

 • 3 martie 2019 la 20:23
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 4 martie 2019 la 08:20
  Permalink

  Care produc?ie???ca e mai mult? piatr?…cabunele care se da se duce la halda de steril

 • 4 martie 2019 la 10:04
  Permalink

  traiasca PSD-roman in frunte cu Presedintele Dragnea ,votam psd

 • 5 martie 2019 la 22:09
  Permalink

  Mai da pe dracu sa va ia de pesedei mincinosi!

 • 8 martie 2019 la 23:10
  Permalink

  Alo, mina Lupeni? Ce mai face criminalul ala de bRINZAN dUMITRU dANIEL ??

Comentariile sunt închise.