Mina Petrila, singurul proiect nefinalizat de Consiliul Judetean Hunedoara în Valea Jiului

La ora bilantului pe anul 2019, autoritãtile judetene, dupã ce au enumerat o parte a realizãrilor din zona Vãii Jiului, au recunoscut cã singurul esec a fost legat de demersurile de achizitionare clãdirilor nedemolate din curtea minei Petrila.
Nu s-a putut din motive legate de  birocratie si din cauza situatiei politice din România, de dinainte de alegeri, dar oficialii judeteni au dat asigurãri cã nu mai dureazã mult.
„Singurul lucru care nu l-am rezolvat anul  acesta a fost preluarea Minei Petrila, a activelor de acolo. Vã asigur cã, din punctul de vedere al Consiliului Judetean Hunedoara, oferta rãmâne valabilã. La începutul anului, având în vedere cã avem si ministru, vom face toate demersurile. În primele douã luni ale anului, asteptãm sã preluãm activele de la minã”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
În luna octombrie, impasul politic a fãcut ca ministrul Economiei sã nu fie numit la timp si atunci Consiliul judetean Hunedoara, fãrã semnãtura  ministrului, nu a putut aloca banii pe care îi si avea bugetati. Vorbim despre 2,1 milioane  de lei, bani cu care Consiliul Judetean Hunedoara vrea sã cumpere clãdirile  nedemolate si sã le redea comunitãtii  într-un mod în care ar urma sã facã profit.
Activele minei Petrila nu au fost demolate, iar reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara au decis sã le cumpere de la Ministerul Economiei, ca mai apoi, acolo sã dea o altã viatã zonei, însã, abia anul viitor existã o astfel de posibilitate.  Pânã atunci, toate cheltuielile rãmân în seama Societãtii de Închideri de Mine din Valea Jiului.
Diana Mitrache