Mina Petrila: Doi pun stâlpi si 3 îi furã

Ca în legenda Mesterului Manole, la Petrila, Societatea de Închideri de Mine Valea Jiului nu reuseste sã termine gardul împrejmuitor pe perimetrul ce a apartinut fostei mine, pentru cã, odatã ce planteazã stâlpii gardului, vin hotii si îi furã.
Se întâmplã mai ales în zona ce limiteazã Cartierul Bosnea, un cartier sãrac, o comunitate ce trãieste din furtul de fier vechi si ajutoare sociale, iar mina, desi are pazã bine plãtitã, iar paznicii sunt înarmati, nu fac fatã situatiei.
„Din pãcate, întâmpinãm o situatie incredibilã, si anume, este ca în povestea Anei si a lui Manole, când, ce facem  ziua, noaptea dispare. Adicã, noi fixãm stâlpii, îi betonãm si, a doua zi dimineatã constatãm cã nu îi mai avem”, a spus Petre Drãgoescu, director tehnic  SNÎMVJ. Si asta nu e tot,  pentru cã hotii au dat atacul si la utilajele din incinta minei.
„În noaptea de sâmbãtã spre duminicã, a fost sustras, din incinta minei Petrila, un motocompresor, pe care l-am gãsit pe partea opusã a Jiului, unde sunt garajele, aruncat în albia apei. Nu stiu cine au fost cei care au dorit sã îl sustragã sau au avut vreo rãfuialã cu constructorul care a desfãsurat acolo  activitatea. Cert este cã apare o patã urâtã asupra întregii comunitãti, pentru cã, ce încearcã unii sã facã, altii stricã”, mai spune Drãgoescu.
Societatea de Închideri de Mine este încã obligatã sã pãzeascã acest obiectiv, tocmai pentru cã sunt, în interiorul incintei fostei mine, clãdiri clasificate ca monumente si asta îi costã enorm, dar fãrã prea mari sorti de izbândã în fata hotilor abili.
„Avem 5 posturi de pazã înarmate, dar se pare cã este insuficient, mai ales cã acum, seara se lasã destul de repede si la întunericul noptii se aflã în largul lor cei care fac aceste fapte”, a conchis directorul Societãtii de Închideri de Mine.
Contractul cu paza pe acest obiectiv este de  536.000 de lei, bani pe care Societatea de Închideri de Mine Valea Jiului îi plãteste pentru cã încã nu a predat amplasamentul primãriei. Dar în tot acest timp, tot ei sunt pãgubitii.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Mina Petrila: Doi pun stâlpi si 3 îi furã

  • 6 noiembrie 2018 la 19:26
    Permalink

    Trebuie gasita o solutie .

  • 7 noiembrie 2018 la 08:37
    Permalink

    destept mai e si gheata de aur monteaza gard metalic in tara magnetilor stalpi de beton ce aveau ?pretul e aproximativ la fel solutii exista incalta gheata si patruleaza pe langa stalpi in fuga

Comentariile sunt închise.