Milioane de euro investiți în educație, la Lupeni

E ducația a fost și v-a rămâne o prioritate pentru edilii de la Lupeni. În acest sens pe parcursul anilor au fost investite sume impresionante de bani pentru ca elevii din municipiul Lupeni să beneficieze de cele mai bune condiții la școală. Cele mai multe fonduri au fost atrase prin proiectele care au fost depuse de adminstrație.

În acest moment dintre aceste proiecte unele au fost finalizate, la altele se lucrează iar primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, dă asigurări că nicio unitate de învățământ de pe raza localității nu v-a rămâne pe din afară în ceea ce privește investițiile.
”Ne dorim ca în doi ani de zile toate instituțiile de învățământ de pe raza munici-piului Lupeni să fie rehabilitate și modernizate la standard europene. Unul dintre proiectele care au fost deja finalizate este grădinița de pe Strada Viitorului care este funcțională. Pentru anul ce urmează mai trebuie executate anumite lucrări exterioare la acest obiectiv de investiții. O altă instituție de învățământ, la care se lucrează într-un ritm alert, este grădinița din Cartierul Tineretului. O altă școală la care se lucrează este Școala Nr.1 care va fi dotată cu un teren de fotbal și cu o sală de sport. Pe lângă investițiile exterioare, această școală v-a beneficia de
tehnologie smart, prin table noi interactive, sisteme soft noi, tablete pentru online. Într-un ritm susținut se mai lucrează și la Școala Gimzială Nr.2 unde pe lângă eficientizarea energetică a clădirii se execută lucrări de modernizare și în interior. La Școala Gimnazială Nr.3 v-a exista o sală de sport și vor fi refăcute atât interioarele cât și exteriorul clădirii. Pentru Liceul Tehnologic unde se lucrează la depunerea de oferte, lucrarea însumează cinci milioane de euro. Toate compartimentele vor fi modernizate conform cerințelor cadrelor didactice. Nici celelalte instituții de învățământ nu vor fi uitate, avem proiecte pentru fiecare dintre acestea care cu siguranță se vor materializa”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Eforturile pe care administrația de la Lupeni le face pentru ca localitatea să se dezvolte sunt vizibile. Chiar dacă pentru implementarea lor se mai crează disconfort, la final beneficiarul este locuitorul urbei.
Monika BACIU