Mii de oameni au rămas miercuri fără apă o zi întreagă, iar operatorul de apă spune că a fost defapt o întrerupere anunțată. Doar că socoteala inițială nu a putut fi respectată și, pentru că o nouă avarie s-a produs, Cartierul Aeroport a stat până aproape de miezul nopții fără apă. Dar oamenii știau de luni că se va lua apa.
O întrerupere programată a fost anunțată oamenilor încă de la începutul acestei săptămâni. Responsabilii de la Apa Serv spun că au trimis sute de sms-uri în care au anunțat o restricție până la ora 16,00. Dar nu au știut că vor găsi o altă problemă pe conducta veche din 1972. Asta a făcut ca apa să nu poată fi livrată la timp. Iar dacă nu reparau spărtura, apa risca să inunde o societate comercială din zona Cartierului Aeroport.
„Au fost peste 3.000 de vizualizări și peste 800 de sms-rui trimise luni. Miercuri am început lucrările, care au fost în număr de 5. Una pe Strada Saturn, 3 pe strada Aviatorilor și, cea mai dificilă a fost în zona industrială, pe partea de Livezeni. Echipele formate de 10 municitori în total, plus două utilaje, dar lucrarea care ne-a făcut să prelungim restricția a fost cea de pe Livezeni”, a spus Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.I
mediat ce au remediat spărtura, angajații de la ape spun că au găsit conducta fisurată în altă parte. Așa că a fost nevoie de o golire totală a instalației și de o lucrare neprevăzută, care a cerut, ulterior, inclusiv obținerea unui nou certificat de calitate al apei.
„Lucrările le-am fializat la orele 19,00, dar nu puteam livra apă. Undeva la ora 21,04 a început amorsarea rețelei din Aeroport. Ea a fost golită în totalitate, lucru ce nu s-a întâmplat de 7 săptămâni, tot în acea zonă, pe conducta foarte veche, timpul de reamorsare a fost mai mare și a durat până în jurul orei 22,30. Până nu am avut și rezultatul de la laborator, până nu s-a amorsat rețeaua nu puteam risca să dăm apă nepotabilă în circuit”, a mai precizat Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Operatorul de apă recunoaște că a avut probleme mari în acea zonă, unde sunt încă lucrări de reabilitare a rețelei, dar oamenii primesc apă tot prin țeava veche din 1972. Lucrările de reabilitare vor fi gata abia la finalul acestui an și, până atunci, nu sunt excluse astfel de evenimente absolut nedorite. Mii de oameni au reacționat după ce au constatat că nu au apă la robiten o zi întreagă, oamenii fiind nemulțumiți de durata avariei.
Diana Mitrache