”Mi se pare corect sã fim buricul pãmântului”

De 30 de ani se pregãteste sã vinã acasã învingãtor, sã dãruiascã din plinul sãu cu emotie si iubire. Fost miner si mãcelar, pictorul român de succes, Sorin Ienulescu, din Cimpa, va expune, la Petrosani, în prima decadã a lunii februarie.

Pictorul român, Sorin Ienulescu, s-a nãscut în Cimpa-Petrila, locul despre care spune cã ”Petrosaniul este la periferia Cimpei, si nu invers. Si pânã la urmã, mi se pare corect sã fim „buricul pãmântului”, pentru cã noi am fost acolo primii, si o sã mai fim”. A fost pe rând miner, mãcelar, dupã care a fãcut Liceul de Artã ”Nicolae Tonitza” Bucuresti, apoi Universitatea Nationalã de Arte Bucuresti, este  Membru al Uniunii Artistilor Plastici, pictor premiat… A expus în marile orase ale tãrii, a lucrat o perioadã bunã la Londra, unde dorul de pãdurile lui, care strãjuiesc Cimpa, a nãscut conceptul copacului. ”Acolo, în Londra, am ajuns la semnul grafic de reprezentare a copacului, care este ceva foarte personal, am crescut cu el”- povesteste pictorul din Cimpa.

Obsesia copacului de acasã

Ienulescu Simeza”Acasã” a devenit obsesia lui si vorbeste de fiecare datã cu emotie despre aceste locuri, în care îsi lasã amprenta. A expus si la Deva si la Lupeni la Galeriile ”Iosif Tellman”, iar la Petrila, la Clubul Copiilor, copacii sãi au adunat multe

personalitãti…

”M-a ajutat ambitia, dar si rusinea fatã de localnicii din Cimpa, momârlani adevãrati, încã închistati în traditii si prejudecãti, si care si în zi de astãzi spun cã Petrosaniul este la periferia Cimpei, si nu invers. Si pânã la urmã, mi se pare corect sã fim „buricul pãmântului”, pentru cã noi am fost acolo primii, si o sã mai fim. Ce-i cu obsesia asta pentru copaci? Am creat pluralul de la copac. Stiti care este? PÃDURE. Probabil cã, un anumit tip de public nu vede pãdurea, de copaci” – declara pictorul Sorin Ienulescu, la Deva, cu ocazia expozitiei de la Galeriile ”Forma”. Dar nu era chiar acasã…

”O  coc de 30  de ani”

De 30 de ani se pregãteste sã vinã acasã învingãtor, sã dãruiascã din plinul sãu cu emotie si iubire. Va expune la Petrosani în prima decadã a lunii februarie.

”Îs foarte emotionat. Mã rog sã fie bine. Am avut o expozitie la Rm. Vâlcea, în noiembrie, da’ acasã o sã fie mai fain. O coc de… 30 de ani, sã fie simplã.ienulescu

….Kitsch & Kinky este logica ultimei / urmãtoarelor mele actiuni. Proiectul meu Kitsch & Kinky anuntã disparitia Post Post Post Post Post Modernismului. Kitsch & Kinky este un Curent Social, Cultural, Fotbalistic, Artistic etc, etc, etc, Kitsch & Kinky anuntã Absurdul & Absurdul, Kitsch & Kinky este recurs la Depersonalizare vs Identitate.

Municipul Petrosani a câstigat Concursul International

în calitate de oras gazdã.

Acest Concurs International nu a avut loc. Motiv pentru care IO am hotãrât Câstigãtorul.

Pãstrând paradigma, voi pune în scenã The Owl and the Pussycat by Edward Lear 1812 – 1888. Normal, Chestia asta are si pretentii de Suprapunere Antropologicã Culturalã…. invitãm si pe englezi, just in case !!!”- spune, coplesit de emotie, Ienulescu, emotie pe care o transmite si celor din jur.  Expozitia va avea loc la Casa Studenteascã Petrosani, cel mai probabil în perioada 12 – 14 februarie 2013.

Te asteptãm acasã, maestre!

Ileana Firtulescu