Membrii USR, observatori în Consiliul Local Petrosani

Membrii USR au devenit observatori în Consiliul Local al municipiului Petrosani. Acestia vor sã vadã modul în care se desfãsoarã sedintele de Consiliu Local, dar si sã învete.
Membrii USR nu au experientã politicã, astfel cã în acest fel vor sã acumuleze cunostinte pentru a se pregãti pentru campania electoralã din 2020.
“Membrii filialei Petrosani sunt noi în politicã. Pânã la intrarea în USR nu au mai fãcut parte din niciun partid politic, asta înseamnã lipsã completã de experientã. Acum, cu doi ani înainte de alegerile locale din 2020 trebuie sã abordãm campania electoralã. Noi vom începe de acum, pentru asta ne-am propus sã învãtãm, sã ne perfectionãm. Pentru noi este o activitate nouã. Unul din punctele de bazã este prezenta noastrã la sedintele de Consiliu Local. Am vãzut o atmosferã destul de serioasã din partea consilierilor, ceea ce mi-a plãcut. Nu existã niciun fel de viziune pe termen lung, problemele dezbãtute sunt de ordin curent, nu pentru viitor sau pentru proiecte pe termen lung”, a declarat Vlad Florea, membru USR Petrosani.
Reprezentantii USR au si o viziune pentru Petrosani. Sase puncte majore vor sã fie atinse.
“Viziunea noastrã în ceea ce priveste municipiul Petrosani este în sase puncte. Principalul punct ar fi bazat pe zona oamenilor care muncesc, asupra salariatilor. Toti salariatii trebuie stimulati, viitorul Vãii Jiului trebuie sã se bazeze pe oamenii care muncesc. O strategie pe termen lung a orasului trebuie sã se bazeze pe oamenii care muncesc. Evident, cã primãria nu face locuri de muncã, dar nici nu existã un climat foarte bun. Intrãm în partea a doua, cea a educatiei. Suntem fericitii posesori ai unei universitãti care alãturi de licee poate sã dezvolte un program, astfel încât, sã se acopere  un întreg arsenal de meserii pentru anumiti investitori care doresc sã facã locuri de muncã calificate. A treia  problemã este legatã de locuitorii traditionali ai acestei zone. Ei sunt aici si singurii care pãstreazã traditiile si ar trebui  ajutati sã ducã mai departe cultural aceastã zonã”, a mai mentionat Vlad Florea.  Alte puncte ale celor de la USR fac referire la domeniul medical privat din Petrosani, care este inexistent, în contextul spitalelor private, la  turism, dar si la  problemele cetãtenesti.
Monika BACIU