Actualitate

Melczer, ti-am satisfãcut curiozitatea?

Adevãratii bãrbati se deosebesc prin faptul cã demonstreazã cã au simtul rãspunderii, care, nu-i asa?, depinde de gradul de maturitate. Zilele trecute la Petrosani, mai exact la Gerom, a avut loc un workshop cu tema “Exploatarea resurselor minerale conventionale în contextul dezvoltãrii durabile”.

Subiectul în sine a fost mediatizat la vremea respectivã si nu vreau sã îi mai plictisesc pe cititori despre importanta manifestãrii. Meritã, însã, toatã atentia opiniei publice faptul cã, fiind o manifestare organizatã pe bani publici, accesul a fost restrictiv chiar si pentru o parte a presei. Lucru extrem de grav în conditiile în care, repetãm, a fost o actiune finantatã de la bugetul local, potrivit HCL 95 din 2013 cu suma de 3.700 de lei, banii urmând a  fi alocati din bugetul local, cap. 67.02 ,,Culturã, recreere si religie’’. 2-1La sediul firmei Gerom, locul stabilit de desfãsurare a manifestãrii, accesul s-a fãcut, însã, în functie de gusturile managerului firmei Michael Melczer. Adicã, pe bani publici, un director de firmã privatã face exact ce vor muschii lui…. Ulterior, acelasi Michael Melczer vine cu un comunicat de presã, sfãtuit probabil de patronul sãu, prin care pretinde cã, tineti-vã bine!, toate costurile au fost suportate de firma Gerom, iar intrarea

invitatilor s-a fãcut pe baza listei întocmitã de Universitatea Petrosani si Primãria Petrosani.

O mare minciunã! Melczer de fapt a încercat sã manipuleze opinia publicã, lucru extrem de grav, prin faptul cã a omis sã spunã adevãrul. Atât reprezentantii Universitãtii Petrosani, cât si cei ai Primãriei Petrosani, au negat vehement faptul cã ar fi îngrãdit accesul vreunei pãrti a mass-mediei la lucrãrile simpozionului.

“Cei doi oameni de la Universitate care s-au ocupat de acest simpozion, au fost profesorii Ilias si Arad. Dar, ei s-au ocupat doar de partea lucrãrilor si alte lucruri ce tin de mediul academic. Invitatiile pentru mass media nu le-am fãcut noi, pentru cã dacã le fãceam, îi invitam pe toti. Vom cere celor de la Gerom sã facã o dezmintire”, a declarat rectorul Univeristãtii din Petrosani, prof. univ. dr. ing. Poantã Aron.

De asemenea, potrivit unor informatii oficiale din Primãria Petrosani, suma de 3.700 de lei era destinatã astfel: 700 de lei pentru tipãrirea unor mape, iar 3.000 de lei erau destinati pentru protocolul invitatilor. Adicã intrau în conturile consortiului manageriat de Michael Melczer. Bineînteles, banii ajungeau, dupã ce la Primãria Petrosani era depus un decont pentru contravaloarea de 3.000 de lei.  Deci, domnule manager Michael Melczer, dacã tot ati fãcut pe prostul în acel comunicat pe care l-ati semnat si ati dorit sã aflati despre ce bani publici este vorba, ne-am interesat pentru dumnevoastrã special. Acum, sperãm sã vã tineti de cuvânt, iar toate costurile legate de aceastã manifestare sã le suportati si sã nu mai solicitati de la Primãria Petrosani cei 3.000 de lei. Poate cãdeti la o întelegere cu patronatul…2-2 Cei 3.000 de lei ar fi cu sigurantã mai utili pentru sprijinirea unor creatii literare, ori a unor activitãti culturale.

Marius Mitrache