Medic condamnat definitiv pentru mitã si fals

Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au respins apelul fãcut de medicul hunedorean, condamnat în primã instantã la o pedeapsã de doi ani si patru luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mitã si fals intelectual.
Judecãtorii Tribunalului Hunedoara i-au interzis medicului Veres Ioan-Ludovic si dreptul de a-si exercita profesia pe o perioadã de 1 an. Totodatã, acesta a mai fost obligat sã presteze o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii pe o perioadã de 80 de zile la Biblioteca Judeteanã Ovid Densusianu Hunedoara-Deva si Episcopia Devei si Hunedoarei. Medicul primar radiolog în cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Deva a fost trimis în judecatã de procurori pentru sãvârsirea infractiunilor de luare de mitã în formã continuatã (16 acte materiale) si fals intelectual în formã continuatã (14 acte materiale).
În aprilie 2017, Directiei Generale Anticoruptie  Hunedoara a înregistrat un denunt prin care o persoanã sesiza faptul cã, în contextul înscrierii la examenul organizat în primãvara anului 2016 de o institutie din M.A.I. pentru recrutarea unor agenti de politie din sursã externã, a efectuat examinarea medicalã contra-cost la spitalul Judetean de Urgentã Deva. Cu aceastã ocazie, la data de 08.04.2016, pentru examenul de radiologie pulmonarã si tract digestiv, i s-a pretins suma de 200 de lei, cu titlu de taxã oficialã, fãrã însã a primi o chitantã în acest sens.
”În baza investigatiilor desfãsurate si a mijloacelor de probã administrate în cauzã, ofiterii de politie judiciarã din cadrul D.G.A. – S.J.A. Hunedoara au mai stabilit cã si alti 16 candidati înscrisi la concursul de ocupare a unei functii vacante de agent de politie din sursã externã, organizat de o institutie din M.A.I., au dat sume de bani de pânã în 200 lei, medicului V.I.L. pentru a semna si parafa fisele medicale necesare înscrierii la concurs, fãrã ca aceste investigatii medicale sã fie realizate în realitate si fãrã sã primeascã chitantã pentru sumele oferite cu titlu de taxã oficialã”, au arãtat anchetatorii. Medicul nu si-a recunoscut fapta si a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara fãrã acord de recunoastere.
Maximilian Gânju