[ Medalii de aur pentru INSEMEX la Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii “PRO INVENT” ]

U nul dintre cele mai importante evenimente din sfera cercetării și inovării românești din zona de vest, și anume Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii “PRO INVENT”, s-a desfăsurat online în perioada 20-22 Noiembrie 2021, iar INCD INSEMEX Petroșani a demonstrat, încă o dată, profesionalismul cercetătorilor de aici. Ajuns la cea de-a XIX-a ediție, salonul a fost organizat de Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca.

Salonul Internaţional al Cercetării Științifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT de la Cluj-Napoca este înregistrat ca marcă proprie la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (O.S.I.M.) de la București, titular fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, având certificatul cu numărul 100.000.
Salonul a reunit, şi în acest an, universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, precum şi inventatori
individuali din ţară şi din străinătate.
Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani, a participat la acest eveniment cu un numar de patru inventii în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriul salonului cu patru Diplome de Excelență si patru medalii de aur.
INCD INSEMEX a obținut 4 medalii de aur pentru următoarele inventii:
1. Stand computerizat pentru prepararea unui amestec de gaze inflamabile/toxice/asfixiante.
2. Metodă de determinare invazivă continuă a vitezei aerului.
3. Sistem de determinare continuă a vitezei aerului.
4. Sistem scalabil specializat pentru verificarea parametrilor de funcționare pentru articole pirotehnice de uz
profesional – Categoria F4. “ Este încă un motiv de mândrie profesională! Felicitări și mulțumiri colegilor”, a spun Artur Găman, director general al INCD INSEMEX Petroșani.
Marius Mitrache