Meciul dintre Primãria Petrosani si Sirineasa continuã în prelungiri

În ultima perioadã s-a vehiculat faptul cã clubul de Fotbal Energeticianul (ex Sirineasa) va pãrãsi baza sportivã de la Petrosani din cauza unor neîntelegeri cu autoritãtile locale. Edilii sustin cã municipalitatea si Consiliul Local au întreprins toate demersurile necesare si LEGALE pentru a sustine echipa.
“În vara anului 2017 a fost promovatã si adoptatã o hotãrâre de Consiliu local prin care se stabileau termenii si conditiile în care CS Sirineasa sã poatã disputa meciurile din Divizia C pe stadionul Jiul si sã poatã folosi baza de antrenament a acestui complex sportiv, inclusiv spatiile locative prevãzute aici. Practic, s-a stabilit o chirie modicã pentru fiecare meci disputat si plata unei cote pãrti din utilitãti. Este de mentionat cã, la acel moment, oficialii clubului Sirineasa si-au asumat intentia de a concesiona baza sportivã pe o perioadã de 49 de ani, intentie care nu s-a materializat pânã în prezent. A urmat apoi o altã solicitare de a disputa meciuri din partea CS Luceafãrul Oradea, patronatã de aceleasi persoane ca si CS Sirineasa.
Si aceastã cerere a primit votul consilierilor locali, dar Luceafãrul nu a disputat niciun meci la Petrosani, fãrã a expune o motivatie, nici în fata Consiliului Local, nici fatã de iubitorii de fotbal din Petrosani”, aratã un comunicat de presã al Primãriei municipiului Petrosani.
Cei de la Sirineasa au declarat cã au depus mai multe adrese la sediul primãriei, însã nu au primit niciun rãspuns oficial. Comunicatul Primãriei îi contrazice.
“La finalul anului competitional, respectiv începutul lunii iunie 2018, CS Sirineasa, acum CS Energeticianul, a notificat CSM Jiul cã se retrage din baza sportivã, expirând acordul obtinut prin Consiliul Local Petrosani. În data de 14 iunie 2018 a fost înregistratã sub numãrul 9225/14.06. 2018 solicitarea venitã din partea aceluiasi club sportiv de a i se pune la dispozitie gratuit baza sportivã. În subsidiar, au solicitat si contra-cost, acelasi lucru. CSM Jiul Petrosani a rãspuns cu celeritate, a doua zi, exprimându-si deschiderea fatã de închirierea stadionului pentru competitii sportive, dar si a restului facilitãtilor pentru antrenament sau cazare. Tarifele prevãzute în Regulamentul Clubului, conform HCL nr.117/2018, sunt urmãtoarele: 3.000 lei/zi pentru evenimente sportive, 30 lei/pers/zi pentru spatii de cazare si 30 lei/h pentru antrenamente. Dintr-un calcul sumar rezultã o cheltuialã a chiriasului de aprox. 8.000 lei/lunã, respectiv cu circa 50% mai putin decât sumele plãtite în anul competitional 2017-2018 de cãtre CS Sirineasa. Din pãcate, legislatia în vigoare nu permite transmiterea gratuitã a folosintei bunurilor din patrimoniul public în cel privat. CS Energeticianul încã nu a transmis un rãspuns, nici negativ, nici pozitiv”, mai aratã comunicatul Primãriei Petrosani.
În plus, oficialii clubului nu au solicitat avize pentru realizarea unor investitii, astfel cã acestea sunt puse sub semnul incertitudinii.
“În ceea ce priveste eventualele „investitii” fãcute de SC Energeticianul în incinta bazei noastre sportive, mentionãm cã atât CSM Jiul Petrosani cât si Primãria Municipiului Petrosani nu au fost notificate si nu li s-a cerut vreun acord în acest sens, asadar, acestea nu existã. De altfel, s-au efectuat verificãri periodice si nu au fost constatate modificãri de structurã sau de fond în incinta bazei sportive. În încheiere, reiterãm sustinerea noastrã neconditionatã fatã de performanta sportivã si fatã de orice club care doreste sã îsi desfãsoare legal si regulamentar activitatea în municipiul Petrosani”, mai aratã edilii de la Petrosani. ACS Sirineasa a promovat în Liga a II-a.
Monika BACIU

2 comentarii la „Meciul dintre Primãria Petrosani si Sirineasa continuã în prelungiri

  • 25 iunie 2018 la 19:12
    Permalink

    Dar cu noi iubitori de fotbal cum ramane ???

  • 26 iunie 2018 la 10:54
    Permalink

    30 LEI/ZI XMINIM 20 ZILE /LUNA X30 PERSOANE =1800 LEI/LUNA CAZARE; 3000LEI/EVENIMENT X3 EVENIMENTE SPORTIVE/LUNA=9000 LEI/LUNA ;30 LEI/ORA X5 ORE X20 ZILE/LUNA=3000LEI/LUNA ANTRENAMENTE TOTALUL ESTE DE 13800 LEI/LUNA !!!!!ORI DE LA 13800 LEI /LUNA LA 8OOO LEI /LUNA E O CRESTERE DE PESTE 50%!!!!NE MINTIM UNII PE ALTII????!!!!SI DACA NU LUAM ACUM NIMIC, E MAI BINE ????!!!PACAT DE STADION,PACAT DE IUBITORII DE FOTBAL !!!DA DE CATE NU-I PACAT !!!!

Comentariile sunt închise.