Actualitate

Materialele de constructie din centrul civic, furate de „magneti”

Materialele de constructie recuperate de firma care lucreaza la amenajarea centrului civic din Petrosani le fac cu ochiul hotilor. Deja „magnetii” au furat parti componente din fantana arteziana, dar au fost prinsi la timp.

Mai multe placi de granit care compuenau fantana arteziana din centrul civic al municipiului Petrosani – aflat acum intr-un amplu program de reabilitare – au cazut prada hotilor. Firma care a castigat licitatia depoziteaza pe santier materialele de constructie, dar nu o data paznicii au dat nas in nas, noaptea, cu cei veniti la furat. De data aceasta, din fercire, s-a reusit recuperarea placilor sustrase. „Au furat sapte placi de granit intr-o noapte dar, din fericire, au fost prinsi de politisti. Un cetatean i-a vazut pe hoti si a anuntat Politia Petrosani, astfel ca au fost prinsi in flagrant. Noi ne-am recuperat prejudiciul si ne-am constituit parte civila in proces si vrem sa raspunda cei vinovati”, a declarat directorul executiv al SPADPP din cadrul Primariei Petrosani, Lucian Dragomir.

Proiectul pentru reamenajarea centrului civic este finantat din fonduri europene si costa 19,5 milioane de lei. Edilii din Petrosani spun ca suma va fi utilizata pentru refacerea in totalitate a zonei pietonale cuprinsa intre Teatrul “I.D Sirbu” si Piata Victoriei, vor fi reamenajate un numar de 5 parcuri, dar si zona de agrement Bradet, lasata in ultimii ani in paragina.

Carmen Cosman