Cantitatile uriase de zapada de pe acoperisuri au luat-o la vale si in fiecare clipa se produc acum avalanse. Mai multe masini au fost lovite de masa dislocata de la inaltimi apreciabile si locatarii din mai toate imobilele au semnalizat, asa cum au putut, zonele periculoase.

Aproape pe fiecare strada trecatorii sunt avertizati sub diferite forme cu privire la pericolul de pe acoperis. Oamenii fie au incadrat zona, fie au pus afise ca sa ii faca pe trecatori mai atenti. Cu toate astea, din timp in timp, cad avalanse de pe acoperis. „Am pus afisul, pentru de dimineata ne-am trezit ca zapada o ia la vale. A cazut peste brazii de jos si aproape i-a rupt”, spune o femeie din Petrosani.

In alta zona, alta problema. „Pana acum au lucrat oamenii la deszapezire si bine ca s-au dat deoparte, pentru ca de sus a inceput sa cada zapada. A rupt toata streasina si a lovit si o masina parcata jos”, spune un alt om. Muntii de zapada ingreunata de ploaie antreneaza cu ei tigle si distrug chiar si copacii aflati in strada. Totul se intampla din cauza incalzirii vremii, iar oamenii sunt mai mereu cu privirile sus la acoperisurile de pe care, in orice moment, pot sa cada tone de zapada. Pana acum nici un pieton nu a fost lovit, dar mai multe autovehicule au fost indoite de zapada grea ce a cazut de pe bloc.

Diana Mitrache