Marin Tudorache, coordonator la Jiul Petrosani:„PÃCAT CÃ BRAND-UL JIUL MOARE…”

Înfiintatã în anul 1919, echipa de fotbal Jiul Petrosani va intra în istorie. 2017 este anul care, cel mai robabil, va însemna desfiintarea a ceea ce a însemnat JIUL PETROSANI. Cea mai importantã performantã din istoria clubului este câstigarea Cupei României în 1974. În timp ce alte branduri din România renasc, la noi se îngroapã. Probabil din nestiintã, din neglijentã…

Reporter: Marine, cum e cu Jiul? Se desfiinteazã?

Marin Tudorache: Treaba e putin mai complicatã. Ar fi mai multe de spus…

Reporter: Pãi hai sã le luãm pe rând. Ce se întâmplã acum, acolo la Jiul?

Marin Tudorache: Din pãcate, nimic! În timp ce alte branduri din România renasc – Unirea Alba Iulia, farul, F.C. Arges, Rapid Bucuresti, „U” Cluj, U.T.A. –, la noi se îngroapã. Nu stiu, din nestiintã, din neglijentã, pãcat cã brand-ul Jiul moare…

Reporter: Marine, mai în glumã mai în serios, care este statutul tãu oficial la C.S.M. Jiul?

Marin Tudorache: Niciunul! Singurul oficial cu acte în regulã la acest club este domnul Radu Polifronie, presedintele clubului. Eu mã identific cu echipa de fotbal dintr-o inertie a trecutului, eu sunt legat de-o viatã de Jiul.

Reporter: Ok, îti voi spune coordonator…

Marin Tudorache: E bine si asa!

Reporter: Sã revenim. Deci…

Marin Tudorache:  Deci… Deci, nu e bine deloc. Acum desi existã varianta oficialã de a finanta sportul – iatã, de pildã, Resita a acordat 200.000 de euro pentru echipã! – eu n-am auzit nimic în acest sens.

Reporter: Echipã mai aveti?

Marin Tudorache: Asta n-ar fi o problemã, adunãm 14-15 jucãtori, dar cine mai vine pe mocangealã? Unde sunt sponsorii care se bãteau cu pumnii în piept cã vin lângã echipã? S-apoi cea mai jalnicã situatie e la stadion…

Reporter: Adicã?

Marin Tudorache:  Pãi acolo eu, Militaru, Ghitan si Kanduth eram de toate: magazioner, spãlãtori de echipament, „femei” de serviciu, marcatori de teren. Ultimii doi si-au luat lumea-n cap si au renuntat. Eu mi-am gãsit un serviciu, din ce sã trãim? Mãcar sã ni se fi asigurat strictul necesar, 3-4 oameni, care sã se ocupe de partea administrativã a stadionului. Asa, se prãbuseste totul, de unde echipã de fotbal? Trebuie spus cã cei de la A.J.F. Hunedoara au gãsit mereu întelegere pentru Jiul. Repet, putem încropi o echipã, încã nu e totul pierdut, chiar dacã vom lua goluri cu nemiluita. os pãlãria pentru domnul Nelu Hategan care investeste an de an în echipa Hercules Lupeni. Vedeti, la unii se poate…

Reporter: În concluzie: moare sau nu Jiul Petrosani?

Marin Tudorache: Va fi extrem de greu… Eu mai sper sã aparã vreo minune de undeva, pe ultima sutã de metri, cum se spune. Dar dacã cineva dintre cei responsabili nu va lua taurul de coarne, atunci adio fotbal, adio brand Jiul, stadionul va rãmâne doar bun pentru piata de vechituri!

A consemnat GENU TUTU

5 comentarii la „Marin Tudorache, coordonator la Jiul Petrosani:„PÃCAT CÃ BRAND-UL JIUL MOARE…”

 • 27 iulie 2017 la 22:42
  Permalink

  pontat fictiv dupa o angajare rusinoasa la mina livezeni….asta numesti tu munca marine?ce vrei acum sa dea primaria niste sute de mii de euro sa iei tu niste banuti moca ca esti si mare antrenor tu….nu ti e ruisine sa te uiti in ochii minerilor de livezeni cind stii cum te a angajat ritzi acum la 50 ani si nu faci sut?

 • 28 iulie 2017 la 07:50
  Permalink

  Oare nu se gaseste un patron din Petrosani sa investeasca in modernizarea stadionului Jiul Petrosani si sa formeze o echipa de fotbal de liga II-a ???

 • 28 iulie 2017 la 17:20
  Permalink

  A murit el mineritul !!!! Si mai vrem sa supravietuiasca JIUL ?? Un vesnic abonat la bugetul minelor si a Primariei….

 • 28 iulie 2017 la 18:59
  Permalink

  Daca erai vreo valoare erai antrnor pe undeva nu cereai pomana la ritzi si angajari rusinoase apropo dl durbaca unde face sut tudorache ca la lamparie nu l am vazut numai la bancomat?

 • 28 iulie 2017 la 23:04
  Permalink

  Domnule reporter,sunteti rupt de realitate daca intrebati,,moare sau nu Jiul?”Jiul a murit demult,domnule!Probabil ca dvs.nu ati auzit de un Cavai,Multescu,Stoichita,Salajan,Stoichita,Ciupitu,M.Popa,Florescu,Stana,Lasconi,Henzel etc,cu scuzele de rigoare pentru cei omisi!Jiul,cu astfel de fotbalisti,umplea tribunele stadionului si era un adversar de temut pt echipele bucurestene!Daca ati fi avut privilegiul sa vedeti un meci al Jiului din acei ani,astazi cu siguranta nu mai puneati asemenea intrebari absurde!

Comentariile sunt închise.