Veniți în Valea Jiului pentru a susține candidații la funcțiile de primari PSD, Vasile Dîncu și Marcel Ciolacu au vorbit despre importanța acestui județ. Și, dacă Vasile Dîncu și-a amintit cu plăcere de anii petrecuți la Petroșani, președintele PSD a spus că va atrage aici investitori străini, apelând inclusiv la relațiile cu ambasadele.

Prima oprire a delegației oficiale a avut loc la Lupeni și aici, Vasile Dîncu, un om obișnuit cu zona noastră, a vorbit despre faptul că, deși a avut mai multe strategii pentru Valea Jiului, nici una nu a avut în timp succes, pentru că nu a apucat să fie aplicată.

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD : „Am făcut, de multe ori, când am fost la Guvern, strategii pentru Valea Jiului, de reorganizare și  acest Guvern a întors spatele Văii Jiului. Nu că nu a încercat  să facă ceva. Nu au vrut să facă. Pentru că nu respectă munca. Liberalii, dreapta, respectă numai banii. Și aici s-au produs banii României, cu prețul vieții, de 50 de ani, de 100 de ani. Eu m-am apucat de politică, atunci când un președinte a spus că închide Valea Jiului. A fost pentru mine elementul care ma făcut să fac politică”.

Și, pentru a convinge oamenii de aici, președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre strategia care va da roade aici.

Marcel Ciolacu, președintele PSD : Până la urmă și prin contactele personale ale noastre, cu oameni de afacerin importanti, cu ambasade, într-un fel să ne implicăm mai mult, ca și oameni politici și să aducem investiții și în această zonă, cea mai importantă din România.   Avem o viziune, am pus-o pe hârtie și voi începe un dialog cu ambasadele, să vedem cum vom determina companii mari să vină să investească în această zonă”.

Cei doi lideri principali ai PSD au străbătut municipiul Lupeni pe jos, discutând cu oamenii care au ieșit pe străzi. A fost o primă întâlnire cu electoratul de stânga din Vestul Văii Jiului și, ulterior, s-au oprit și la Vulcan și la Petroșani.

Diana Mitrache