[ Maraton de vaccinare, redeschis la Petroșani și Hunedoara ]

Suntem într-un trend crescător în ce privește numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar specaliștii spun că este nevoie să fie deschise încă două centre de vaccinare cel puțin. Vor fi, defapt, maratoane de week-end și ele se vor desfășura la Petroșani și, cel mai
probabil, la Hunedoara.

„Va exista, în perioada 5-7 noiembrie, un maraton la Petroșani. În principiu, am discutat și la Hunedoara cu primarul și va fi și acolo un maraton de vaccinare cu un program prelungit. Cel mai probabil, aceste maratoane vor funcționa între orele 10,00 – 19,00, dar, în funcție de solicitări, personalul medical va putea să stea și peste această limită de timp”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Ca de obicei, la aceste maratoane poate participa oricine dorește și ele vor avea loc în aceleași locații.
„La Petroșani va fi la Sala Polivalentă, acolo unde am mai făcut maratonul de vaccinare. La Hunedoara, vom păstra, cred, locația de la Casa Pensionarilor, pentru că totul este deja organizat acolo și ar fi nerentabil să organizăm în altă parte”, mai spune Sebastian Mezei. Situația este una fără precedent și, așa cum spun experții, singura soluție pare imunizarea. Dar este posibil să nu ajunge la 60%, dacă nu se menține ritmul de acum. „Dacă populația a înțeles că situația este complicată și doar vaccinarea este soluția, atunci da, reușim. Dacă e doar un impuls de moment și nu va realiza că lucrurile sunt grave acum, nu vom reuși. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Mă aștept ca, până la finele aăsptămânii viitoare să avem încă un trend crescător. Până acum avem 3.400 de pacienți pozitivi, deci o medie de 243 de persoane și nicodată nu am avut așa multe. Trist este că avem 109 decese în două săptămâni, ceea ce este catastrofal”, a conchis directorul DSP Hunedoara.
În Hunedoara, doar 10 localități nu sunt în scenariul roșu și numărul bolnavilor este în creștere.
Diana Mitrache