Mama care si-a aruncat bebelusul la gunoi – judecatã pentru tentativã de omor

Procurorii hunedoreni au finalizat cercetarea penalã în cazul tinerei din Petrosani care si-a aruncat bebelusul la gunoi. Femeia este judecatã pentru tentativã de omor calificat si riscã o pedeapsã cu închisoarea de pânã la zece ani.

Cecilia Maria Vormair în vârstã de 21 de ani, din Petrosani, a fost trimisã în judecatã de cãtre procurori pentru cã în luna mai a acestui an, dupã ce a nãscut acasã un bãietel perfect sãnãtos, l-a pus într-o gãleatã de gunoi si l-a aruncat la un container din apropierea blocului în care locuia. Micutul a fost descoperit de cãtre angajatii de la salubritate si dus la spital mai mult mort decât viu. Dupã circa douã sãptãmâni, politistii din Petrosani au reusit sã dea de urma tinerei iar procurorul de caz, dupã audierea femeii, a schimbat încadrarea juridicã a faptei din „punerea în pericol a unei persoane care nu se poate apãra” în „tentativã la omor calificat”. Dosarul a fost finalizat iar Cecilia Maria Vormair, aflatã în arest preventiv, are primul termen de judecatã în data de 3 octombrie la Tribunalul Hunedoara. Mama denaturatã va fi adusã din arest în fata judecãtorilor si poate risca o pedeapsã de pânã la zece ani de detentie pentru cã si-a premeditat fapta.

A renuntat la bebelus pentru iubit

Cecilia Maria Vormair a nãscut singurã într-un apartament închiriat din cartierul Aeroport-Petrosani, unde stãtea cu iubitul ei. De altfel acesta era în locuintã când s-a petrecut totul, însã nu a stiut nimic de sarcinã si de ceea ce avea de gând femeia. Când a simtit cã i-a venit sorocul, tânãra a plecat din pat de lângã iubitul ei, a mers într-o camerã alãturatã si a nãscut. Cu o foarfecã a tãiat cordonul ombilical si fãrã sã se gândeascã la viata bebelusului, l-a aruncat în gãleata de gunoi, dupã ce în prealabil îl înfãsurase în mai multe haine si într-o pungã din plastic. Si-a luat pe ea un hanorac cu glugã si s-a dus la containerul de gunoi din apropiere, unde a aruncat copilul, fãrã sã aibã nici o remuscare. S-a comportat apoi de parcã nimic nu s-ar fi întâmplat. Motivul pentru care a vrut sã scape cu orice pret de bebelus a fost acela de a nu-si „periclita relatia sentimentalã cu iubitul ei”.

Maximilian Gânju