Măicuțe snopite în bătaie de un scelerat

Individul s-a înfuriat pentru că una dintre cele două călugărițe a făcut o manevră greșită în trafic și l-a obligat să frâneze. Le-a blocat mașina și apoi a tăbărât cu pumnii și picioarele pe autoturismul în care se aflau măicuțele. Le-a rupt una dintre oglinzi, dar n-a fost suficient.

Când călugărița aflată la volan a coborât să-l domolească, sceleratul a lovit-o cu pumnul în cap. Și cealaltă măicuță a avut aceeași soartă, doar că ea a fost lăsată inconștientă cu o lovitură de pumn plasată direct în bărbie. Totul s-a întâmplat pe drumul dintre Hunedoara și Deva, în zona Cristur. ”Persoanele vătămate, ambele călugărițe în cadrul Schitului ”Adormirea Maicii Domnului” Alun, se deplasau cu autoturismul marca Daewoo pe DJ687, pe raza localității Cristur, intenționând să ajungă la Penitenciarul Deva. În momentul în care susnumitele au ajuns în apropierea sediului societății ”Macon”, necunoscând foarte bine traseul spre destinație, au hotărât să întoarcă și să oprească autoturismul pe partea stângă a părții carosabile, pentru a solicita informații eventualilor trecători. Pe același sens, în spate, se deplasa autoturismul condus de către inculpat, în care se afla ca pasager și soția acestuia. Manevra efectuată de persoana vătămată a surprins pe inculpat. Astfel, s-a creat în trafic o situație potențial periculoasă, având în vedere întoarcerea autoturismului de către persoanele vătămate și viteza cu care inculpatul a declarat că circula: 60-70 km/h. Imediat ce traficul i-a permis, inculpat a întors autoturismul și s-a oprit în fața autovehiculului persoanelor vătămate, ce se afla parcat. Atât inculpatul, cât și soția acestuia, au coborât din mașină pentru a cere socoteală conducătorului cu privire la manevra imprudentă. A început să lovească cu picioarele în autoturism, ocazie cu care acesta a lovit oglinda laterală din zona șoferului, distrugând-o. În continuare, inculpatul a deschis portiera din partea stânga – față, a lovit-o cu pumnul în zona capului pe persoana vătămată, iar aceasta din urmă a reușit să închidă portiera autoturismului. În condițiile în care inculpatul prin acțiunile violente a rupt și oglinda retrovizoare laterală a mașinii, i-a fost cauzată o stare de neliniște persoanei vătămate, aceasta din urmă a ieșit din autovehicul. Inculpatul s-a îndreptat spre persoana vătămată și a lovit-o cu pumnul în zona feței. Imediat după încetarea acțiunii violente, inculpatul împreună cu soția sa au urcat în propriul autoturism și au plecat de la fața locului”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Individul a fost acuzat de pentru agresarea celor două măicuțe și a declarat că s-a apărat întrucât măicuța mai în vârstă a sărit să-l zgârie cu unghiile pe față. În fața judecătorului și-a nuanțat declarațiile și a spus că a împins-o pe călugăriță pentru că l-a înjurat. Judecătoria Deva l-a condamnat zilele trecute la o pedeapsă finală de 1 an și 7 luni închisoare cu suspendare.