Mai puțini studenți iau bursă, dar au rezultate mai bune

A crescut media pentru burse, iar acum vor fi mai puțini studenți care vor primi bani pentru rezultatele lor. Asta, poentru că a crescut mult numărul celor ce au note foarte mari, așa încât se va ține cont de competitivitate la fiecare facultate. Senatul a decis și care vor fi baremele.

Senatul Universității din Petroșani a decis cuantumul și mediile d ela care se vor acorda burse studenților care învață la cele trei facultăți din cadrul Universității din Petroșani. Vorbim despre cei mai buni studenți, pentru că a crescut media de la care sunt acordate aceste burse.
„Față de anii trecuți, suma a rămas aceeași, dacă ne referim la cuantumul total al burselor. Numai că au crescut un pic mediile celor care obțin burse, pentru că am avut mult mai mulți integraliști, iar mediile, la anumite facultăți au fost peste 8,50. La Facultatea de Științe, chiar pentre 9,00, la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, la 8,20, iar la Facultatea de mine, undeva peste 8,00. Iar asta înseamnă că studenții învață mai bine și iau note bune și, pe de altă parte, noi suntem gata să găsim soluții pentru a suplimenta fondul de burse, ca să îi stimulăm și mai mult”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Studenții bursieri de la Petroșani primesc sume de 585 de lei și chiar 695 de lei în fucnție de tipul bursei și, de precizat că bursele sociale s-au cumulat cu cele de merit și niciun student nu este dezavantajat acum.
Diana Mitrache