Mai putini kilometri de drumuri de pãmânt / Ministerul Transporturilor le trece în proprietatea administratiilor locale

Drumul spre Herculane va fi declasificat. Drumul national 66A care ar trebui sã facã legãtura între Câmpu lui Neag si Herculane va fi declasificat, astfel încât Ministerul Transporturilor scapã de drumurile pietruite si de pãmânt. Informatia vine de la Ministerul Transporturilor, pentru a doua oarã.
“În urma efectuãrii unor analize de viabilitate pentru drumurile pietruite si de pãmânt aflate în proprietatea publicã a statului si administrarea Ministerului Transporturilor, prin CNAIR – SÃ, care nu îndeplinesc conditiile de clasificare pentru cel putin clasa III, asa cum prevede OG 43/1997, privind regimul drumurilor (…), s-a întocmit un raport la nivelul companiei cu privire la modul de solutionare a eliminãrii sectoarelor de drum national pietruite sau de pãmânt (…). Astfel, în scopul eliminãrii sectoarelor de drum pietruite si de pãmânt, care au fãcut obiectul raportului mai sus mentionat s-a propus Ministerului Transporturilor promovarea unui proiect de act normativ având ca obiect transmiterea unor drumuri nationale din proprietatea publicã a statului si administrarea Ministerului Transporturilor prin CNAIR SA, în proprietatea publicã a judetelor, respectiv UAT-urilor de care au apartinut”, aratã Ministerul Transporturilor.
Drumul va fi încadrat în categoria celor locale, acesta urmând a fi trecut în proprietatea unitãtii administrativ-teritoriale de care a apartinut.
“Mentionãm cã în anexa proiectului de act normativ antementionat se regãseste si sectorul de drum national DN 66A km 66+204 – km 109+308 propus pentru declasare din categoria functionalã a drumurilor de interes national si încadrarea acestuia în categoria functionalã a drumurilor de interes local. În ceea ce priveste procedura de declasare a sectorului de drum aflat în discutie, vã facem cunoscut cã, prin declasare, acesta va reveni în proprietate publicã a UAT-ului de care a apartinut. Totodatã, vã informãm cã în anul 2019 vor fi propuse spre finantare, cu fonduri de la bugetul de stat, urmãtoarele obiective de investitii: modernizare DN 66 A, sectorul de drum cuprins între 47+600-km 66+204, Câmpu lui Neag – Cerna, pentru reactualizare SF; consolidare DN 66A, km 16+624 – km 23+800, Lupeni – Uricani, pentru continuare executie lucrãri”, mai noteazã ministerul.
Pentru sectorul de drum DN 66A, km 47+600-66+204 a fost întocmitã de cãtre SC Search Corporation SRL documentatia “drum de legãturã DN 66A km 47+600-66+204, Câmpu lui Neag – Valea Cernei”, în faza de studiu de fezabilitate, documentatie avizatã la nivelul Comitetului Interministerial. În data de 29.05.2014, CNAIR SA a demarat procedura de atribuire a contractului de servicii pentru reviziunea/actualizarea studiului de fezabilitate. Procedura a fost anulatã în data de 15.07.2015 întrucât au fost depuse oferte inacceptabile si/sau neconforme. Început în 1999, drumul ce trece prin Valea Jiului si denumit Drumul lui Bãsescu, pentru cã fostul presedinte al României era atunci ministrul Transporturilor, are nevoie din nou de bani. Suma ar fi urmat sã fie prinsã în bugetul care a fost adoptat în decembrie 2017.
Monika BACIU

Un comentariu la „Mai putini kilometri de drumuri de pãmânt / Ministerul Transporturilor le trece în proprietatea administratiilor locale

  • 30 octombrie 2018 la 20:07
    Permalink

    Au amanat , au trimis pe cei de la Mediu sa protesteze , …. si-au batut joc de cetateni vaii jiului asa cum isi bat joc si cu DN 7A (Cheile Jietului) isi rup masinile cetateni vaii jiului pentru a ajunge la Voineasa sau pe Transalpina . Sa NU mai voteze cetateni vaii jiului cu PSD ca i-am tot votat de 28 ani .

Comentariile sunt închise.