Mai bine somer, decât consilier!

Incredibil, dar adevãrat! Oamenii din Valea Jiului, care au ajuns în forurile locale, nu sunt cu nimic mai prejos de situatia generalã. Multi nu mai au joburi, unii pleacã, din timp în timp, la lucru în strãinãtate, ca sã îsi achite bãncile, iar altii, abia dacã supravietuiesc în zonã, iar când nu mai pot, lasã totul în urmã si pleacã. Nu sunt toti în aceastã situatie, dar, în fiecare consiliu local existã astfel de situatii.
Functia de consilier local nu prea mai prezintã interes. Indemnizatia e micã, rãspunderea limitatã si multi aleg sã plece din forul local. Nu este primãrie de la care sã nu fi plecat, doar din acest mandat, mãcar unul sau doi consilieri din forul legislativ, iar ultima situatie este una ce a atras atentia. Este vorba despre demisia consilierului Petricã Constantin Dragu, de la ALDE, care a ales sã fie somer, decât sã intre în incompatibilitate si sã rãmânã si consilier local. Omul nu a vrut sã comenteze  cu presa acest aspect, motivând cã este ocupat, chiar dacã a pãrãsit consiliul si acum va fi somer.
Asta, dupã ce s-a disponibilizat din cadrul Complexului Energetic Hunedoara si, acum, timp de doi ani este somer, ca sã îi meargã vechimea, asa încât sã poatã iesi la pensie.

„Nu stiu exact ce planuri are. Si-a bãgat ordonanta (n.r. a fost disponibilizat în baza unei ordonante ce prevede concedierea colectivã) la uzina electricã. Înteleg cã sunt ceva salarii compensatorii acolo si calitatea de consilier local, îl fãceau sã fie incompatibil pentru a primi acesti bani, plus ajutorul de somaj. Este o sumã mult mai mare, decât cele câteva sute de lei cât primea de la Consiliul Local”, spune Cristian Merisanu, viceprimarul Municipiul Vulcan Si nu e singurul ce pleacã. Altii aleg, chiar în timpul mandatului, sã mai plece din tarã si chiar muncesc în strãinãtate, fãrã a pierde totusi calitatea de consilier local, însã, la Vulcan sunt cele mai multe schimbãri în acest sens.
„La fel ca si în alte mandate, mai  sunt consilieri care, ori pãrãsesc localitatea, ori schimbã locul de muncã si din cauza asta pãrãsesc Consiliul. Noi, formatiunea PSD, am avut doar o persoanã, un consilier local care a luat un concurs de director adjunct la o scoalã si nu a vrut sã intre în incompatibilitate. Cei de la ALDE au acum un consilier local care a demisionat. PNL a avut un consilier care a plecat în Timisoara si UNPR are 2 înlocuiti, desi doar doi aveau de toti, asa cã au schimbat total lista cu care au candidat. E foarte bine, cã vin cu alte pãreri si idei”, a mai precizat Merisanu.
Cã este bine sau nu, rãmâne de vãzut si, dacã la Lupeni, spre exemplu, unul dintre consilierii PSD a fost înlocuit, dupã ce a murit, un altul s-a mutat în judet si, poate, cel mai bine la acest  capitol stã Petrosaniul.
„În acest mandat, un singur consilier a plecat. E vorba de domnul Petre Drãgoescu. În rest, nu a plecat nimeni”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, iar aici schimbarea s-a fãcut dupã ce Agentia Nationalã de Integritate a sesizat incompatibilitatea.
Un singur consilier local a plecat si din Uricani, dar acesta, chiar dacã era de la PSD a rãmas oarecum în legãturã cu administratia. Este vorba despre Costel Stancu, dupã ce a ajuns consilierul primarului Dãnut Buhãescu.
Diana Mitrache
Foto Facebook

3 comentarii la „Mai bine somer, decât consilier!

 • 20 ianuarie 2019 la 19:16
  Permalink

  de la Petrosani nu a plecat si Postolache?

 • 20 ianuarie 2019 la 21:31
  Permalink

  Doamne,ati scris o intreaga polologhie pentru un lucru foarte simplu,la mintea cocosului:omul a avut doua optiuni,normal ca a ales-o pe cea cu avantaje financiare!In alta ordine de idei,nu exista ,functia” de consilier local!

 • 21 ianuarie 2019 la 09:24
  Permalink

  Paguba in ciuperci.Consilierii locali ar trebui sa fie oameni gospodari si responsabili care au demonstrat ceva.Majoritatea ridica mana la comanda si spera sa obtina vreun post banos.

Comentariile sunt închise.