Mafia conduce Valea Jiului / Mircea Ioan Molot: ”În Valea Jiului este o mafie a celor care au niste jocuri”

Valea Jiului este condusã de mafie. Declaratia îi apartine presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, în contextul în care investitorii din zonã lipsesc cu desãvârsire.

Autoritãtile locale au încercat ani la rând sã atragã investitori în Valea Jiului prin punerea la dispozitia acestora mai multe terenuri, ba mai mult potentialii investitori ar fi fost scutiti si de anumite taxe. Degeaba însã, pentru cã, în Valea Jiului, ”este o mafie a celor care au jocuri pe aici”. ”Chiar dacã o sã fiu sanctionat dur de multi din Valea Jiului, din pãcate în Valea Jiului este o mafie a celor care au niste jocuri pe aici, a celor care fac tot posibilul ca cei care vin sã nu se stabileascã aici, iar cei care s-au stabilit sã plece. Le convine aceastã situatie si indiferent ce fac primarii, consilierii în a îi atrage, se pare cã mult mai multã influentã au acestia”, a declarat Mircea Ioan Molot, presedintele CJH.

Mai mult decât atât, Molot are si exemple concludente de cum potentialii investitori au fost alungati din Valea Jiului. Este vorba de DHS, de chinezii care au vrut sã realizeze la Petrosani cea mai mare fabricã de biciclete din estul Europei, care însã au renuntat din cauza piedicilor.

”Sã nu uitãm cã Valea Jiului a avut investitor destul de puternic, mã refer aici la fabrica de biciclete, asa de multe probleme li s-a fãcut încât au trebui sã plece si sã-si gãseascã alt loc si uite cã ei se dezvolta la Deva si este cea mai puternicã fabricã din estul Europei. Cred cã lumea de aici ar trebui sã înteleagã cã, dacã vrei sã ai musafiri si a doua zi dupã ce au fost prima zi, trebuie sã te porti frumos cu ei”, a mai spus Molot.

1-1Reprezentantii autoritãtilor locale din Valea Jiului au încercat de nenumãrate ori sã atragã investitori în zonã, însã de fiecare datã planurile lor au esuat. Motivatia ulterioarã a fost cã investitorii sunt interesati sã investeascã pe orizontalã, nu pe verticalã, iar relieful zonei nu le permite acest lucru. Fostele preparatii mineresti ar putea sã ajungã pe mâna investitorilor. Asta sperã toti primarii din Valea Jiului, care cautã sã finalizeze proiectele de ecologizare si sã gãseascã oamenii potriviti pentru a crea noi locuri de muncã. Concluzia lui Mircea Ioan Molot este cã Valea Jiului este condusã de mafie, indiferent cât ar încerca primarii sau consiliile locale sã rezolve problema investitorilor. Mafia localã îi îndepãrteazã pe potentialii investitori care nu fac  altceva de a-si urmãri propriile interese fãrã a le pãsa de necesitãtile oamenilor din zonã.

Monika BACIU

8 comentarii la „Mafia conduce Valea Jiului / Mircea Ioan Molot: ”În Valea Jiului este o mafie a celor care au niste jocuri”

 • 22 septembrie 2013 la 22:52
  Permalink

  Nu am crezut ca o sa-i dau vreodata dreptate lui Molot dar aici a nimerit o problema foarte spinoasa a vaii jiului,daca nu este numai un semnal dat celor in cauza ar face bine sa le spuna si numele ca nu sunt multi dar sunt puternici!

 • 22 septembrie 2013 la 23:59
  Permalink

  Sa nu stie don Molot ca primarii (pe care atita ii lauda ca au vrut sa aduca investitori) sint pe mîna cu mafiotii?? Ar fi culmea asta la el care le stie pe toate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 • 23 septembrie 2013 la 08:02
  Permalink

  Molot greseste,astia doar se cred mafioti,in fond nu sunt decat niste gunoaie,pleava societatii.Da,au bani,si ce?
  O sa vina vremea cand banii lor nu vor avea nici o valoare.
  Atunci sa vedem ce fac baietii de cartier?Cred ca isi vor baga brisca in c….

 • 23 septembrie 2013 la 10:27
  Permalink

  concret se cunosc capii mafiei din valea jiului?am vrea sa stim si noi…poate le gasim ace de cojoacele lor1!!

 • 23 septembrie 2013 la 12:11
  Permalink

  Vreti sa stiti cine sunt mafiotii?
  Intrebati-l pe „padre”, pe primar, pentru cine nu a inteles

 • 23 septembrie 2013 la 13:27
  Permalink

  Asa este unii primari sunt pe-o mana cu gastile de parveniti,ca nu-i putem numi mafioti!

 • 23 septembrie 2013 la 14:06
  Permalink

  Bine,bine,si ce-i de facut?ca mafia troneaza,stie toata lumea,dar atitudine nu ia nimeni.toti sunt buni in a bate din gura…

 • 24 septembrie 2013 la 13:05
  Permalink

  valea jiului nu face parte din judetul hunedoara? cine administreaza in cele din urma zona asta, consiliul judetean doar concluzii are?

Comentariile sunt închise.