Lupta pentru ciolan nu cunoaste limite

Doua articole gazduite in paginile Cronicii Vaii Jiului au aprins spiritele in mediul academic. Mai exact, o parte a cadrelor didactice apropiate de actuala conducere a Universitatii Petrosani. Ce s-a intamplat de fapt…

Un grup de cadre didactice ne-a solicitat sprijinul, noua celor de la Cronica Vaii Jiului, de a le gazdui doua articole motivand faptul ca nu au gasit spatiu in cealalta “mass media deontoloaga” din Valea Jiului, care ar fi apropiata de actuala conducere a UP.

Inca de la primul numar al ziarului Cronica Vaii Jiului am subliniat ca la noi in pagini vor fi gazduiti toti cei care au ceva de spus, deoarece consideram ca libertatea cuvantului si de exprimare sunt cele mai de pret lucruri pe care le-am dobandit odata cu democratia. Am considerat normal, astfel, sa le oferim spatiu si ne-am asumat riscul de a ne lua “injuraturile”, elevate ale “mediului academic”, care nici nu au intarziat sa apara.  Mai mult si site-ul Cronicii Vaii Jiului a fost ieri dimineata blocat cateva ore, asa, din pura intamplare. Rezultatul acestor doua articole a fost trist, dar care reflecta exact starea actuala din societatea  romaneasca…. lupta pentru ciolan nu cunoaste limite! Toti, indiferent ca sunt analfabeti sau profesori universitari, cand urmaresc o functie incearca prin orice mijloace sa o obtina, chiar si cu riscul de a calca peste cadavrul colegului sau.

Pentru mine a fost, daca vreti, un experiment prin care am incercat sa observ daca, in mediul academic, unde se presupune ca ai de-a face cu oameni cu un anumit nivel de cultura, lucrurile sunt tot la fel de murdare ca si in cazul campaniilor electorale, cand vine vorba despre alegerea unor oameni in functii de conducere.

Concluzia: mijloacele sunt mult mai murdare, decat plasa cu alimente

oferita de politicieni! Dezamagire, daca vreti, este cuvantul care-mi vine acum in minte cand ma gandesc la cei care vor sa conduca aceasta institutie de prestigiu, si aici, ca sa fiu bine inteles ii includ pe absolut toti. Ca o parere personala, niciunul dintre cei despre care se spune ca ar vrea sa preia acum conducerea UP nu merita o astfel de onoare. si asta doar daca ne raportam la ultimii trei rectori pe care i-a avut UP, adevarate somitati academice, Nicolae Ilias, Nicolae Dima, si nu in ultimul rand Emil Pop.

PS: Am tinut sa fac aceste precizari si ca urmare a comentariilor, unele extrem de dure, postate pe site de diferiti anonimi, pentru ca, nu-i asa, chiar daca sunt anonimi au un cuvant de spus, iar dreptul la libera exprimare este garantat chiar si de Constitutie.

Marius MITRACHE

3 comentarii la „Lupta pentru ciolan nu cunoaste limite

 • 8 februarie 2012 la 18:02
  Permalink

  Ce atata tevatura ca vai, Doamne, atacati Up de parca ar fi Biblia,nu o scoala superioara pe bani publici, desi si Biblia aia se dezbate. La fel se bat pe ciolan si la Universitatea din Oradea si la Univ. Transilvania si la Timisoara, Cluj etc. dati o cautare pe google si vedeti si ce scriu ziarele si de acolo. Astia de la Petrosani sunt suparati ca li s-au vazut chilotii murdari, ca ar fi vrut sa manareasca fara sa stie nimeni. si unii si altii.Fiecare crede ca i se cuvine postul de rector, deci e concurs si la concurs e ca la razboi: imi salvez fundul meu.Asta e viziunea lor, a tuturor se pare.

 • 8 februarie 2012 la 19:05
  Permalink

  Sa nu mai fie PSD-isti in noua conducere a Universitati Petrosani ca au dus de rapa Universitatea din an in an tot mai putini studenti sau inscris mai ales la Facultatea de Mine (are categoria cea mai mare acordata de minister)unde se putea ridica coantumul la bursele de merit pentru studenti si sa faca demersuri pentru a incheia contracte intre studenti si CNH dar ei au bagat bani pe timp de criza in lucrari cu „firmele”,echipele sportive de rugby si fotbal care pe studenti nu-i intereseaza doar pe uni profesori iar studenti din camine sunt scosi ca spectatori la meciuri.

 • 8 februarie 2012 la 21:18
  Permalink

  Bat-o vina democratie! Si-a extins „tentaculele” ei otravite,ca sa vezi, si in mediul academic. Parca aici n-ar fi tot oameni ,tot romani,cu lipsuri ,interese,rautati de tot felul,”lipsuri” materiale,dar si lipsuri dintr-alte feluri etc.,etc.Nu toti dintre dansii sunt asa, ca si in viata de zi cu zi,cei distinsi,dar mai timizi si cu bun simt,stau mai de-o parte,nu se inghesuie in fata si mira-m-as ca la functia de Rector ,castigator sa nu fie unul dintre acestia!!!

Comentariile sunt închise.