Lupeniul intrã în sãrbãtoare

Zilele Municipiului Lupeni au început luni, 31 iulie 2017 cu o serie de meciuri de fotbal pe stadionul ”Minerul”.  În data de 3 august, Primãria Lupeni si Consiliul local vor sãrbãtori cuplurile care aniverseazã 50 de ani de cãsãtorie. În aceeasi zi va avea loc si un simpozion dedicat grevei minerilor de la Lupeni din august 1977.

„Avem douã evenimente importante. Si anume, în 6 august sunt 40 de ani de la prima revoltã anticomunistã din România. O sã o mediatizãm si o sã avem un spectacol la Palatul Cultural Minerul Lupeni. Am invitat profesionisti, care au scos cãrti despre acest eveniment, care vor expune cãrtile si vor vorbi despre evenimente pe data  de 3 august”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. În data de 4 august va avea loc un concert de muzicã popularã, în cadrul cãruia vor urca pe scenã invitati de renume ai folclorului românesc: DINU IANCU SÃLÃJANU si Grupul instrumental ”Tara Silvaniei”, CLAUDIA GHITULESCU, SUZANA TOADER, TEODORA FILIP, IONEL STOICA si Ansamblul folcloric ”Bujorii Muntelui”.

Sâmbãtã, 5 august vor avea loc o serie de competitii sportive de mare valoare, iar pentru dupã-amiazã este programat un concert de muzicã pentru tineret. Vor concerta la Lupeni: formatia rock STRINGS, folkistul CÃTÃLIN STEPA, dar si CORINA, ALEX VELEA, DJ PROJECT & ELLA ROSE. Sâmbãtã noaptea se încheie cu  un foc de artificii. Duminicã, în data de 6 august, Zilele Municipiului Lupeni se încheie cu mai multe momente festive dedicate sãrbãtorii Zilei Minerului.

Diana Mitrache