La Lupeni a fost pornit, pentru prima dată, sistemul de supraveghere video. Sunt mai multe zone centrale, parcări și spații publice care de acum sunt monitorizate și deja au fost surprinși și primii oameni care au încălcat legile.

Un sistem video performant, cu peste 150 de camere,  a fost pornit la Lupeni, iar din această săptămână, cei care trec prin acest municipiu, trebuie să știe că sunt văzuți.

“Astăzi, 3 Noiembrie, a fost pus în funcțiune sistemul de monitorizare și supraveghere a peste 20 de obiective publice: străzi, parcuri, parcări, zone verzi, instituții de învățământ, Monumentul Lupeni ’29, etc. În acest moment, în municipiul Lupeni sunt funcționale peste 150 de camere de supraveghere”, declară primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Este o metodă de a opri

furturile și distrugerile și, nu în ultimul rând, de a-i ajuta și pe oamenii legii să facă ordine în acest municipiu.

„De luni și până marți dimineață, am și prins vreo 4 persoane care au aruncat gunoiul în locuri nepermise. Au fost deja amendați, unii cu 100 de lei, alții cu 200 de lei, fiindcă nu este normal. Sunt convins că cele 150 de camere vor da randament, fiindcă îmi doresc să avem un oraș în care să nu se mai strice lucrurile. Noi construim și,

într-o jumătate de an, toate se strică”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În Lupeni sunt acum supravegheate parcurile, zonele centrale, parcările și mai multe locuri în care se știe că erau probleme.  „Investiția a costat aproximativ 90.000 de lei. Am reușit să achiziționăm camerele, putem înregistra și stoca imagini, cam o lună de zile”, a mai adăugat Lucian Resmeriță.

Sunt peste 20 de zone supravegheate video, iar cei care le-au montat spun că le-au poziționat așa încât, într-o

zonă, să poată fi monitorizate și împrejurimile.

Sistemul de supraveghere video era absolut necesar și la Lupeni, iar de acum, edilii se așteaptă să scadă mult infracționalitatea, sau măcar ca hoții să fie prinși și trași la răspundere. Asta, pentru că sunt celebre parcurile din Lupeni, unde primarul a legat măturile și fărașele cu lanț, ca să nu mai fie furate de hoți.

Diana Mitrache