Lupeni: Sărbătoare, lumină și culoare

Prima zi a lunii decembrie a fost și momentul în care la Lupeni, cu mic cu mare, localnicii s-au strâns să aprindă iluminatul festiv.

Și, pentru că prima zi a lui decembrie este și Ziua Națională, momentul a fost marcat cu solemnitate de profesoara Felicia Frigea, care a intonat Imnul Național. Și, la ora 17,30, imediat ce întunericul a permis, s-au aprins luminile de sărbătoare.
Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni: „Lupeniul sărbătorește 1 Decembrie, așa cum se cuvine, pentru că este o zi importantă pentru noi. Mă bucur că au venit mulți oameni care și-au dorit să vină aici și că respectă toate normele impuse de pandemie. Le transmit astfel tuturor La mulți ani! și să ne bucurăm că sunt evenimente atât de frumoase la Lupeni”.
Iar butonul roșu amplasat în parcul ce aștepta să fie inundat de lumină a fost apăsat de copiii care nu au mai avut răbdare să aștepte și numărătoarea inversă, dar fericiți că au putut participa la acest moment, devenit unul pe cât de frumos, pe atât de amuzant.
„Timp de o lună și mai bine au muncit cei care au amplasat toate aceste jocvuri de culori și lumini la care am tot adăugat, an de an unele noi. (…) Ne-am dorit să avem un buton real, că nu prea credeau copiii că vom aprinde iluminatul de la o siguranță. Și iată că un copil, puțin grăbit, care nu a c rezut în butonul magic, a apăsat. Și a furat puțin startul, dar a fost plăcut și amuzant”, a conchis primarul.

Diana Mitrache