Administratie

Lupeni: Proiect pentru sprijinirea proprietarilor de autoturisme vechi

A utoritățiile locale de la Lupeni doresc să vină în sprijinul persoanelor care au un autoturism mai vechi de 15 ani și care nu doresc să achiziționeze un voucher pentru o mașină nouă.

Astfel prin fonduri europene și cu ajutorul celor de la Agenția Mediului se va încerca găsirea unei soluții pentru ca doritorii să poată primi pentru au autoturism mai vechi de 15 ani, suma de 3000 de lei. 50% suportați de Agenția de Mediu și 50% de către administrația locală.
”Avem undeva la 8.600 de mașini în municipiul Lupeni la o populație de undeva la 20.000 de locuitori. Dintre acestea 600 sunt ale persoanelor juridice, adică a firmelor, iar celelalte 8000 sunt ale persoanelor fizice. Peste 7000 de mașini, din numărul total de 8000 deținute de către persoanele fizice, au o vechime de peste 15 ani. De aici se vede că Valea Jiului nu are o posibilitate financiară foarte bună. Există o finanțare europeană prin Agenția Mediului să putem da niște bani, 50% administrația locală și 50% Agenția Mediului pentru a putea primi suma de 3000 de lei dacă oamenii nu doresc să-și ia acele vouchere pentru achiziționarea unui autoturism nou. Vom vedea care va fi posibilitatea financeară a primăriei anul viitor și să îi așteptăm pe oamenii care doresc să facă acest lucru. Ei vor trebui să respecte normele care vor exista într-un ghid. Una dintre condiții este aceea ca mașina să fie în proprietatea persoanei respective de minim 5 ani de zile”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni la MONDO TV.
În acest moment în municipiul Lupeni există aproximativ 8600 de autoturisme. Dintre acestea 8000 sunt ale persoanelor fizice. Peste 7000 de autoturisme au o vechime mai mare de 15 ani.
Monika BACIU