Lupeni: Lucrări pentru racordarea cinematografului la utilităţi

Autorităţile locale de la Lupeni au început demersurile pentru racordarea cinematografului la utilităţi. Edificiul va fi racordat la reţeaua de canalizare şi totodată aici se vor realiza reţele de utilităţi Cinematograf realizare reţea de alimentare cu apă, alimentare hidranţi interiori.
Peste 55.000 de lei costă aceste proceduri. Clădirea cinematografului va avea şi un hidrant  exterior.
Cinematograful din Lupeni îşi va recăpăta strălucirea. Cinematograful din Lupeni va intra în reparaţii. Liciaţia demarată de Compania Naţională de Investiţii a fost atribuită, iar lucrările au început deja. Reabilitarea Cinematografului Cultural din Lupeni este una din priorităţile edilului. Proiectele au fost depuse la instituţiile abilitate. Costurile cu realizarea investiţiei se ridică la peste 75 de miliarde de lei vechi, sumele nefiind disponibile în bugetul local. Astfel, edilii au depus proiecte, iar banii vor venit de la Compania Naţională de Investiţii.
”Reabilitarea Cinematografului Cultural este un proiect de suflet pentru mine şi sunt convins că şi pentru toţi cei care locuiesc în municipiul Lupeni. Cultura şi educaţia vor fi mereu pe primul loc pentru mine. Reabilitarea şi modernizarea acestui edificiu va aduce un mare plus pentru cetăţenii din municipiul Lupeni, atât cultural dar şi arhitectural, întrucât, prin aspectul modern pe care il va avea, va aduce şi un plus de imagine zonei. Începând de astăzi am demarat lucrările de reabilitare şi modernizare, valoarea acestora se ridică la aproximativ 6.900.000 lei. După ce vom depăşi această perioadă grea pentru toată lumea, vom continua proiectul “Lupeni capitală culturală a judeţului”, astfel că numeroasele evenimente culturale care se desfăşoară la Palatul Cultural Minerul vor fi completate cu cele de la Cinematograful Cultural, a anunţat, în urmă cu circa o lună de zile, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.
De ani de zile Cinematograful Cultural din Lupeni se află într-o stare avansată de degradare. În tot acest timp, localnicii şi-au dorit relansarea cinematografului. Acesta va fi cel de al treilea cinematograf din Valea Jiului, după cel de la Vulcan şi cel din Petroşani.
Cosmin BACIU