Lupeni: Lucian Resmeriță vrea transport local până la Straja

Mai multe autobuze care să ducă turiștii la Straja, dar și în câteva cartiere din oraș. A inițiat un studiu de trafic și a gândit mai multe stații, inclusiv pe drumul spre stațiunea de munte, iar proiectul este în punctul în care va fi implementat, mai ales că afluența turiștilor a impus asta.
Transportul în stațiunea Straja încă se face rudimentar, a spus Lucian resmeriță, primarul din Lupeni, care caută acum o soluție eficientă și modernă. Va achiziționa autobuze, va constru stații și va crea un transport ce cu o frecvență de minim 7 minute. „Noi trebuie să avem, pe lângă linia verde, și un transport local, fiindcî avem cetățeni care stau în Cartierul Ștefan, la distanță de centru. Și noi venim în ajutorul lor. Copiii trebuie să ajungă la școală. O să avem o axă și pentru turismul din Straja Vom avea mașini 4×4 de 20 de locuri, omologate de ARR, cu certificat, pentru a duce turiștii în bune condiții. Acolo vom avea circuit bine gândit, de stații de autobuz”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
În total, după ce a studiat traficul, primarul spune că va face cam 10 stații de autobuz spre Straja și nu uită că jos este nevoie de parcări. Vor fi și parcări, la Agrement, pentru cei care vin cu mașina proprie și apoi iau gondola, dar și o parcare supraterană, sus înspre stațiune. Totul, cu spijinul Consiliului Județean Hunedoara. „Am întocmit toate documentele pentru parcarea de jos, unde vor fi în jur de 450 de parcări asfaltate și noi și avem discuții avansate pentru partea de sus, unde, împreună cu președintele CJH, am dori să facem o parcare supraetajată”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Documentația tehnică este deja pregătită pentru acest sistem de transport și luni a fost discutat deja bugetul, în cadrul primăriei din Lupeni.  Lucian Resmeriță este optimist și spune că sistemul va fi funcțional până în luna noiembrie, deci, în viitorul sezon de schi.
Diana Mitrache