N u mai este nicio surpriză că tot mai mulți oameni aleg Straja și municipiul Lupeni pentru peisaje și locuri de păstrat în amintire și, ca atare, la finalul acestei săptămâni, aici au loc câteva evenimente inedite. Vorbim despre o nuntă în parcul cu baloane colorate, dar și despre un film ce tocmai se toarnă printre blocurile acestuia și la Straja. Vineri, la prânz, la Lupeni, doi tineri care au ales să își spună acum, în 2021, Da, vor oficia cununia în parc. Este o premieră, mai ales că locul a fost împânzit de baloane și mingi colorate.
„Până acum o jumătate de an, cam toate cununiile le oficiam la Palatul Cultural. Dar, pentru că aici a fost centrul de vaccinare, am fost nevoiți să mutăm punctul și am acceptat toate dorințele mirilor. Și acum, vineri, vom avea o acțiune foarte frumoasă la parcul de la CAP, acolo unde avem foarte multe baloane, viu colorate”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. Este prima nuntă care are loc acolo, iar până acum au mai fost oficiate cununii în parcul de la Bărbăteni, o altă locație frumos amenajată în ultima vreme.

„Acolo avem o filigorie ce se poate amenaja foarte frumos și cei care s-au căsătorit au fost foarte încântați. Din punctul nostru de vedere, acceptăm, dacă sunt condiții, să oficiem aceste cununii ”, mai spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. Dar Lupeniul a devenit acum și peisaj pentru un film. Este vorba despre un serial, aflat deja la al V-lea sezon și în aceste zile, echipele străine de filmare se află în municipiul din Valea Jiului. „Este un moment în care foarte mulți oameni sunt curioși și merg să vadă. Suntem atractivi și ne bucură acest lucru. Există o mare deschidere din punctul nostru de vedre. Noi i-am ajutat cu ce au avut nevoie, le oferim sprijin de la poliția locală și facem eforturi ca să îi ajutăm. În plus, cam 40 de oameni sunt la Straja cazați în aceste zile, pe perioada acestor filmări”, mai afirmă primarul din Lupeni.
Municipiul Lupeni este vizitat de foarte mulți turiști în aceste zile și tot aici au loc mai multe tabere la Straja, iar cununiile în aer liber, ca și filmările pentru acest film, fac ca acest municipiu să ajungă pe harta țării și chiar a Europei.

Diana Mitrache