Lupeni:  Linia verde si parcãrile, o prioritate

Mai multe lucrãri de amploare au loc la Lupeni si, dacã sensul giratoriu prinde contur si este deja construit, cei din Lupeni vorbesc si în perspectivã.
Primarul Lucian Resmeritã a explicat cã lucrãrile de amenajare a strãzilor tin cont de viitoarea linie vedre, unde vor circula autobuzele.
„Pe fondurile europene am reusit sã atragem 70 de miliarde de lei si, la sensul giratoriu, se lucreazã  de vreo 3 sãptãmâni  încontinuu. Pentru noi va fi foarte provocator si util si interesant, sã avem o bandã dedicatã pe dreapta la urcare si stânga la coborâre, dedicatã pentru autobuze si taxiuri, adicã transportul în comun”, a spus Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni. Iar ca lumea sã nu îsi mai lase masinile pe  marginea strãzii si sã încurce traficul verde, au fost fãcute si câteva sute de locuri de parcare.
„La sfârsitul lunii iulie scoatem la licitatie cam 4 -5 hectare de parcãri în tot municipiul Lupeni. Aici este inclusã, în mod prioritar, zona în care va trebui sã nu mai avem masinile parcate pe stânga si dreapta. Echipa tehnicã, împreunã cu proiectantul, a identificat fiecare punct ce poate fi valorificat si unde se pot construi parcãri. Sunt cam 5 ha de parcãri si cred cã nu vor mai fi probleme din acest punct de vedere ”, mai spune edilul.
Primarul din Lupeni crede cã proiectul pentru linia verde de la Lupeni va fi semnat cam într-o lunã si jumãtate si apoi va intra în executie efectiv. Pânã acum, în Valea  Jiului nu a existat transport în comun, decât în sistem privat. Proiectul de reabilitare a strãzilor din Lupeni, cu precãdere a arterei  principale se va finaliza în vara anului viitor, iar pânã atunci nu vor mai fi  probleme cu parcãrile.
Diana Mitrache