Lupta pentru Primãrie a început, la Lupeni. Cristian Resmeritã si-a dat demisia, la sfârsitul anului trecut, dupã ce a câstigat un mandat de senator din partea PSD Hunedoara.

Demisia lui Resmeritã dã astfel startul luptei electorale. Primul partid care si-a anuntat candidatul pentru functia de primar al municipiului Lupeni este Partidul Verde. Victor Pãlivan este candidatul care se va “duela” cu PSD, PNL si candidatii altor partide.

“Gestul meu de a candida ca Primar al municipiului Lupeni, pleacã de la necesitatea unei cooperãri serioase si fructuoase între cetãtenii orasului nostru si administratia localã. Fãrã santaj, fãrã amenintãri, fãrã minciuni sau interese proprii, ori de partid, ci cu o inimã deschisã si sincerã, aplecatã cãtre nevoile noastre comune, pentru cã, numai asa, vom putea gãsi solutia unui echilibru perfect de functionalitate a societãtii lupenene. Este simplu sã promiti orice, sã câstigi prin falsitate inimile oamenilor, ca mai apoi sã aduni cu douã mâini toatã mâncarea de pe masã, lãsând celor multi doar câteva firimituri, cu care speri sã le închizi gura! Ajunge! Se poate si altfel! Eu unul consider cã functia de primar este una de maximã responsabilitate, iar primarul este, înainte de toate, administratorul orasului, trebuind sã-si desfãsoare activitatea cu aceeasi dragoste si dãruire fatã de toti cetãtenii, indiferent de etnie, religie sau simpatie politicã. În final, doresc sã-i asigur pe toti aceia care doresc sã mã sustinã în competitia electoralã pentru functia de Primar al municipiului Lupeni, cã nu voi face niciodatã, nimãnui, vreo promisiune pe care sã nu o consider ca fiind onestã si realizabilã, si cã, în aceastã calitate, voi opta pentru o apropiere continuã fatã de cetãteni si fatã de mediul de afaceri, printr-o bunã si continuã informare a acestora cu privire la întreaga activitate a Primãriei municipiului Lupeni”, spune Victor Pãlivan, presedintele Partidului Verde din Lupeni, dar si candidatul formatiunii politice la functia de primar.

Nicio altã formatiune nu a anuntat încã numele candidatului pentru functia de primar. La Lupeni trebuie organizate alegeri pânã la finele lunii martie.

Monika BACIU