Lupeni: Edilii pregătesc competiții pe două roți

M unicipiul Lupeni va fi inima unor trasee de bicicletă ce vor uni toate localitățile Văii Jiului. Pentru început, pasionații acestui sport au în Straja câteva trasee, iar primarul Lucian Resmeriță spune că pregtește, în curând, o competiție pentru acești temerari. Despre traseele de biciclete ce pot lega, pe timpul verii, stațiunile de munte din Valea Jiului s-a tot vorbit și, la Lupeni se și fac câțiva pași concreți. Mașinile care fac transportul în stațiune și-au atașat suporturi pentru biciclete și deja la munte urcă cei ce adoră mountainbike-ul. Iar acest sport este susținut inclusiv de la primărie.
„O să încercăm să facem în așa fel încât, împreună cu CJH, cu toate celelalte primării, să extindem această rețea la aproximativ 500 de km. Știu că pare acum foarte mult, dar noi, la Lupeni, avem deja peste 40 de km de trasee de biciclete. Din vârful Straja avem un traseum, care duce până la jos la telegondolă și cred că acest sport a început să crească foarte mult”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. Primarul de la Lupeni spune că acum 4 ani, spre exemplu, număram pe degete cicliștii din munte, acum vin sute în Straja. Acolo sunt deja amenajate câteva trasee și primăria mai vine în sprijinul lor și acum. Sunt asociații care se ocupă de acestea la Straja, iar de la primărie primesc bani și pentru competiții. „Noi îi sprijinim cu o anumită sumă de bani. Important este că și mediul de afaceri este atent, pentru că, și pe timp de vară, acest sport ne aduce turiști. Nu realizez acum, dar ne poate aduce mulți și chiar ne-am gândit ca, anul acesta, să facem o primă competiție de mountainbike. Vom face mediatizarea la Straja și, dacă ne permit normele de igienă, vrem să avem acolo o primă competiție”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.
Primarii, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, ONG-iști și bicicliști, ori oameni de afaceri, au semnat un pact, anul trecut, pentru ceea ce se vrea cel mai mare și apreciat traseu de montain bike din România. Sunt trasee ce vor fi amenajate, iar specialiștii în acest domeniu vor arăta exact care sunt locurile recomandate. Este vorba de aproximativ 500 de km de astfel de trasee, pe crestele munților. Cei care deja se bucură deja de astfel de trasee sunt cei din Straja, care spun acum că vor aplica inclusiv dispozitive pe instalațiile de transport pe cablu, pe care turiștii să își poată atașa bicicletele.

Diana Mitrache