Lupeni: Bandă specială, fără parcări pe drumul principal

La Lupeni nu vor mai fi mașini parcate pe marginea drumului. În scurt timp, aici vor fi făcute marcaje noi și va fi clar delimitat accesul bicicliștilor, al taxiurilor și al mijloacelor de transport în comun. Asta după ce au fost amenajate câteva sute de locuri de parcare. Un proiect de 480 de mii de lei urmează să fie implementat la Lupeni, pentru fluidizarea traficului. Sunt multe accidente, spune primarul Lucian Resmeriță și a decis că mașinile să nu mai fie parcate pe marginea drumului.
„Vom face în așa fel încât, de la primărie, și până sus la Edil vom avea o bandă dedicată pentru biciclete și taxiuri, ori autobuze. Așa cred că este normal și trebuie să evităm foarte mult incidente ce au loc în trafic. Avem un număr foarte mare de accidente acum, fiindcă sunt foarte multe mașini pe lângă trecerile de pietoni, iar vizibilitatea este redusă și atunci am luat hotărârea ca, din această săptămână, dacă reușim să achiziționăm cele necesare, să oprim parcările în acea zonă”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Și, ca să le creeze șoferilor alternative, edilul spune că a făcut mai multe locuri de parcare între blocuri.
„Am reușit să construim până acum cam 380 de parcări. Se mai lucrează la unele dintre ele și mai avem programate alte 200 de locuri de parcare”, mai spune primarul Lucian Resmeriță.
Traficul este îngreunat peste tot și din vina șoferilor care lasă autovehiculele pe DN 66, arteră ce străbate pe toată lungimea lui, municipiul Lupeni.
Traficul pe acest drum va fi altfel gestionat și o firmă de specialitate va sosi și va face marcajele corespunzătoare.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Lupeni: Bandă specială, fără parcări pe drumul principal

  • 26 octombrie 2020 la 12:12
    Permalink

    cum ziceam” in tot binele e si un rau”…bine ca va arata modern orasul…rau e ca prin decongestionarea bulevardului se va umple toate locurile posibile si imposibile de parcat,,, dar pleci cu masina la notar, la piata sau la magazine, unde vor stationa? ca pe prima banda nu ai voie,,, o sa fie pomenire de primar ,,cat incape,,pentru aceasta masura destul de nepopulara ( zonele de parcare nu asigura loc nici pentru jumatate cat sunt acum pe bulevard) si cu multi nervi si stres pentru locuitorii orasului….

Comentariile sunt închise.