Lupeni: au scăpat de rable pe domeniul public, cu amenzi

 

La Lupeni s-a diminuat simțitor numărul de rable pe domeniul public, după ce primarul Lucian Resmeriță le-a cerut celor ce și-au abandonat autovehiculele să le ia din stradă. Cine nu a făcut-o a fost deja amendat.
Nu mai puțin de 38 de oameni au fost amendați la Lupeni că aveau mașinile vechi abandonate pe drumul public. Într- o postare pe o rețea de socializare, primarul Lucian Resmeriță a publicat și fotografiile cu mașinile care au încurcat traficul, ori au fost depuse în zone neamenajate.
„Mulțumim cetățenilor municipiului Lupeni, care au înțeles că domeniul public nu trebuie ocupat cu mașini abandonate și și-au amplasat autoturismele neutilizate în spatiile special amenajate!
Pentru cei care nu au înțeles că legea trebuie respectată de toată lumea, începând de luni, 23.noiembrie, am aplicat amenzi în cuantum minim de 100 lei unui numar de 38 de proprietari de autoturisme abandonate pe domeniul public”, a scris Lucian Resmeriță, primarul municipiul Lupeni, pe pagina sa de socializare.
Primarul mai spune acum că proprietarii care nu și-au luat rablele încă vor fi sanctionați zilnic până la retragerea autoturismelor. Amenzile pentru nerespectarea legii vor ajunge la 2500 lei, prograsiv.
Diana Mitrache