Lucrãrile la Gara din Petrosani se reiau în martie

Peste câteva zile vor fi reluate lucrãrile de reabilitare a gãrii din Petrosani. Viorel Pascu, cel care s-a judecat cu CFR Cãlãtori sustine cã în scurt timp, poarta de intrare în Valea Jiului, pe calea feratã, se va alinia standardelor de normalitate.
“Aflat cu treaba în zona Statiei CFR Cãlãtori Petrosani, sau mai clar, Gara Petrosani, m-am gândit sã vã prezint ultimele noutãti, în ceea ce priveste lucrãrile de reabilitare. Am vorbit cu personalul de conducere al Gãrii Petrosani si vestile sunt bune. Gazul metan este functional la etaj unde s-au montat ferestre de termopan, iar la parter, structura peretilor si a tavanului este consolidata. Peroanele si pavimentul din fata Gãrii are asfalt. Lucrãrile se reiau din  1 Martie si este estimat cã se vor finaliza în primãvara aceasta cu: birouri moderne pentru personalul Gãrii, sala de asteptare cu climat corespunzãtor, toalete la standarde de civilizatie si case de bilete. Toate în aceeasi clãdire, cum a fost odatã. Cred cã noi, cetãtenii Vãii Jiului, meritam sã scãpãm de umilintã celor 28 de ani, cu Gara Petrosani”,  spune Viorel Pascu.
În anul 2015, ANPC a amendat Compania Nationalã de Cãi Ferate, Regionala Timisoara, pentru starea gãrii din Petrosani. Autoritãtile locale de la Petrosani, consilierii locali, dar si cetãtenii au ridicat de nenumãrate ori problema gãrii din localitate care se aflã într-o stare deplorabilã. 2,5 milioane de lei costã lucrãrile de reabilitare a gãrii din Petrosani. 147 de ani se împlinesc de la darea în folosintã a gãrii, iar în acest secol si jumãtate au fost efectuate mici lucrãri de întretinere.
Monika BACIU

4 comentarii la „Lucrãrile la Gara din Petrosani se reiau în martie

 • 22 februarie 2018 la 19:30
  Permalink

  Multumim domnule Viorel Pascu , dar avem unele indoeli in privinta terminari lucrarilor de modernizare a Gari Petrosani ca stim noi locuitori vaii jiului ca a mai fost inceput lucrarile acum multi ani dar nu sau mai finalizat . Doamne Ajuta , sa vedem o Gara frumoasa la Petrosani !

 • 23 februarie 2018 la 08:14
  Permalink

  Nu vreau sa fiu carcotas, dar eu cred ca gara din Petrosani veche de peste 100 de ani trebuia sa fie inclusa pe lista monumentelor istorice. Iar aceasta reabilitare cu termopan si alte lucruri, am dubii, se ignora valoarea istorica a acestei gari. Am poze vechi cu aceasta gara care, restaurata mai bine zis aducea un plus valoare orasului. Doar o modernizare e doar o modernizare, e bine ca se face, dar valoarea istorica dispare…..
  Multumesc.

 • 15 iulie 2018 la 14:56
  Permalink

  sunt o persoana, care s-ar bucura enorm de anumite modificari efectuate in acel oras frumos inconjurat de munti, aer curat,si anume gara care este foarte importanta dar si acel mizerabil pod de trecere peste linii spre oras. Pentru consilierii orasului PETROSANI,inclusiv conducerii primariei, i-asi invita sa vada cit de frumos este podul de la SIMERIA,oare nu s-ar putea realiza si la PETROSANI acelasi lucru, sper ca opinia mea sa fie auzita si citita de cei mari.multumesc

 • 1 mai 2019 la 20:27
  Permalink

  Deunazi, am avut o experienta traumatizanta cu personalul garii din Petrosani: am sunat, din timp, pentru a ma informa daca unul dintre ,,foarte multele trenuri,, care circula prin gara din Municipiul Petrosani are plecare la ora si ziua programata spre Targu-Jiu; onor-Doamna de la ghiseele garii m-a informat ca acel tren circula in ziua si la ora respectiva, fara nicio problema; cand am ajuns la Casa de bilete cu 40 minute inaintea asa-zisei plecari programate, STUPOARE: acel ,,minunat,, tren Regio a fost anulat din nu se stie care motive (imaginati-va o gramada de bagaje si doi oameni extrem de suparati pe ,,competenta,, Doamnei de la Informatii din gara Petrosani, care s-a disculpat trimitandu-ne cu o nesimtire crasa catre unul dintre firmele de transport rutier, o firma, de fapt, care le face concurenta).
  Cu tot respectul, pe care il am fata de unul din sefii garii Petrosani (care, printre altele, se ocupa si de instruirea personalului din subordine), consider ca vorbim despre o locatie de incompetenti, ignoranti cu salarii exorbitante totalmente nemeritate.
  Sa va fie rusine! Nu sunteti profesionisti! Cred ca niciunul dintre lucratorii garii Petrosani nu cunosc acest concept,cel de profesionalism!

Comentariile sunt închise.