Lucrãrile la DN 7A, mãturate iar de ploi

Încã nu au început lucrãrile de reabilitare a arterei ce pleacã de pe teritoriul orasului Petrila spre Voineasa, un drum extrem de practicat de cei care iubesc turismul montan, ori vor sã ajungã pe Transalpina.

Drumarii dau vina pe vremea care a fost neprielnicã si pe ploi, însã, desi lucrãrile sunt întârziate si anul trecut nu s-a fãcut mai nimic, acum, pe anumite portiuni, care ar fi trebuit asfaltate poate, drumarii au pus piatrã, ca sã poatã sã treacã masinile. Ploile, însã, au mãturat-o.

„Avem o mare problemã pe DN 7A, pentru cã, în urmã cu o lunã de zile, noi am  fãcut o întretinere  periodicã, în sensul cã, de la Groapa Seacã, pânã la Obârsia Lotrului a fost balastrat si cilindrat foarte bine drumul, unde nu este asfalt. A fost o actiune comunã cu primãria Petrila, dar, dupã ploile ce au trecut si mai ales dupã transportul agabaritic, pentru cã nu se respectã sub nicio formã tonajul impus pe acest drum, avem din nou probleme. Constructorul a venit, a fost predat amplasamentul si urmeazã sã se reorganizeze un santier. Noi am dat ordinul de începere si sperãm ca, în perioada urmãtoare, sã îi vedem la drum”, sustine Ion Tudor, sef CNADR Districtul Gorj, care supervizeazã lucrãrile.

Consiliul Judetean Hunedoara avea în plan montarea unor cântare de mare tonaj pe aceste drumuri, special pentru aceste masini, însã, nici asta nu s-a materializat. Acum, drumarii cred totusi cã artera va fi practicabilã pânã în toamnã, dar nu pot da asigurãri deloc. Asta, mai ales cã ei încã fac probe la drum si gãsesc portiuni traversate de izvoare. „S-au prelevat probe din sol, din drum, dar conditiile meteo nu ne-au permis sã lucrãm în zona Groapa Seacã, la limita cu judetul Vâlcea, fiind câteva izvoare în zonã si urmând sã stabileascã, cu proiectantul, ce dren sã se mai facã. Sperãm ca pânã în toamnã sã circulãm pe un drum, nu finalizat, dar în conditii mai bune”, a conchis Ion Tudor.

Potrivit proiectului initial, lucrãrile  sunt proiectate sã aibã loc în 5 puncte. Portiunea cea mai degradatã se situeazã la iesirea din defileu, acolo unde drumul este brãzdat de apele de munte si  clima temperaturile mereu scãzute. Deocamdatã artera este încã deschisã circulatiei, dar drumarii vor face un program de restrictii în functie de portiunile pe care au loc lucrãrile în zona respectivã.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Lucrãrile la DN 7A, mãturate iar de ploi

  • 20 iunie 2017 la 19:21
    Permalink

    Iar se cauta motive sa amane lucrarile de asfaltare finalizare la drumul DN 7A , poate il vor carpi dar domnul Ion Tudor trece luna si incaseaza salariul baban platit din bani nostri publici . Rugam pe domnul senator Cristian Resmerita sa se implice serios pentru a se moderniza asfalta drumul DN 7A . Desi valea jiului a votat tot timpul cu PSD nu putem circula ca ne rupem masinile spre valea oltului si transalpina . Nu mai suportam minciunile cu amanarea la drumurule DN 7A , drumul national spre Herculane , drumul judetean din Parang , …….

  • 21 iunie 2017 la 01:44
    Permalink

    Sa bage dracu in ei drumari,niste mincinosi si banditi,platiti din banii cetateanului.Pana nu se baga Diicot peste ei nu se lasa de furat din banul public.

Comentariile sunt închise.