Lucrãrile la DN 7A bat pasul pe loc

Nu au început, desi din prima zi a lunii august erau gata sã porneascã lucrãrile. Vorbim despre drumarii care ar fi trebuit sã demareze asfaltãrile în zona drumului DN7A, despre care responsabilii CNADR spun chiar ei cã nu prea respectã graficele.  Totusi, acestia sunt optimisti si cred cã vremea va tine cu ei, mãcar sã finalizeze  portiunea din zona mãnãstirii de lângã Groapa Seacã.   „Pe DN7A, constructorul, cu utilajele specifice, a reconfigurat portiunea de drum dintre  Groapa Seacã si mãnãstire. Acolo erau mari probleme cu drumul din cauza transportului de material lemnos. Constructorii vor sã înceapã cu turnarea asfaltului de uzurã pânã la intrarea în chei si sã continue lucrãrile  cu ziduri de sprijin si podete. Din pãcate, nu este o activitate în ritmul pe care noi  l-am solicitat, dar sunt  premize ca sã îsi desfãsoare activitatea, fiind o toamnã lungã ”, a spus Ion Tudor, sef al CNADR Gorj.  Lucrãrile ar trebui sã se desfãsoare în 5 puncte,  luându-se în considerare si partea dintre Petrosani si Jiet, care s-a surpat si pe care a si fost întrerupt traficul o perioadã de timp.  Deocamdatã artera este  încã deschisã circulatiei, dar drumarii vor face un program de restrictii în functie de portiunile pe care au loc lucrãrile în zona respectivã, dacã vremea le va permite sã mai lucreze, stiut fiind cã aici lunile în care se putea lucra erau cele de varã. Proiectul va dura aproximativ 2 ani, dar se va reface terasamentul mãturat de ploi pe Jiet, pânã la Voineasa. Lucrãrile pe DN 7A au loc între km 86+601 si km 105+120, iar beneficiarul investitiei este Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Craiova, lucrãrile urmând sã fie executate de Straco Grup. Termenul de executie, însã, este total depãsit, mai ales cã lucrãrile trebuiau sã înceapã în 19 mai 2015 si sã se finalizeze anul acesta în 19  mai.

Diana Mitrache

2 Comments

  1. Drumul DN 7A spre Voineasa are aceeasi soarta ca si drumul national Uricani – Herculane amanari de la an la an pana cand nu o sa se mai modernizeze nici acest drum , la fel cu amanari cu diferite motive bine gandite de ….. si drumul judetean din Parang sau Gara Petrosani . Valea jiului este mintita sistematic desi PSD-ul este la guvernare iar valea jiului a votat tot timpul cu PSD (27 de ani) .

  2. Adica firma in insolventa finalizeaza drumul.Sa fim seriosi,in urma cu doi ani abia si-au platit oamenii.Acum nu sunt in stare sa plombeze gropile.Eu saptamana trecuta mi-am rupt bratul inferior la masina si am platit multi bani sa vin cu platforma de acolo si sa imi repar masina.Trebuia sa-i dau in judecata.Dar ce sa ceri unor tepari care dupa ce au luat bani de la stat au intrat in insolventa.Pe astia doar Tepes ii poate rezolva.Poate avem noroc si invie.

Comments are closed.