Lucrãrile din Defileul Jiului nu închid, deocamdatã, traficul

Lucrãrile ce au loc acum în defileul Jiului, pe artera rutierã, care urmeazã sã fie reparatã, mai ales pe teritoriul judetului Hunedoara, nu închid deocamdatã traficul.  Potrivit drumarilor, dacã se va impune o restrictie, constructorul o va cere, dar doar atunci când se va turna covorul de uzurã. Ion Tudor, seful districtului de drum, spune cã, deocamdatã, traficul este dirijat cu piloti care ghideazã masinile, acolo unde se executã lucrãrile. „Constructorul poate sã solicite închiderea drumului, în momentul în care se va turna stratul de asfalt, pe portiunea respectivã, unde drumul este îngust. Dacã se va închide, vor circula masinile care efectueazã transportul de persoane, grupurile organizate, când vor trece cursele inter-regio, rãmânând doar cetãtenii care se deplaseazã dintr-o zonã în alta, care sã astepte, pe perioada de închidere, care va fi dimineata”, a declarat Ion Tudor, sef CNADR Târgu Jiu.

Pe teritoriul judetului învecinat, mai sunt lucrãri în zona Mãnãstirii Lainici, însã, drumarii nu le vor finaliza anul acesta. Asta, pentru cã acolo va fi mutatã o parcare si un pod va fi reconstruit. Acum, însã, se lucreazã la zonele lãturalnice soselei. „Vom lucra  masiv la rigole, santurile de scurgere a apelor, ca si la montarea parapetilor de sprijin. Pânã în iarnã, defileul va fi gata, cu exceptia podului si a parcãrii de la Lianici, din zona mãnãstirii”, a mai adãugat Tudor. Lucrãrile din Defileul Jiului sunt executate de  firma spaniolã  Copisa, iar proiectul are o valoare de 185 de milioane de lei. Drumul trebuia finalizat pânã în luna decembrie a anului trecut, însã, drumarii avanseazã acum ca termen final de executie a lucrãrilor, sfârsitul anului 2017. Acestea se vor relua, însã, anul viitor, în zona Lainici.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Lucrãrile din Defileul Jiului nu închid, deocamdatã, traficul

  • 23 mai 2017 la 23:26
    Permalink

    Nenea director Ion Tudor platit regeste din bani nostri publici ce ne mai povestiti despre reluarea lucrarilor de modernizare la drumul national DN7A spre Voineasa ??? In ce an ??? Ce va pasa nu circuli pe DN7A , luna trece si salariul baban il incaseszi iar cetateni vaii jiului isi rup masinile pentru a putea sa mearga la drumul Transaltina .

Comentariile sunt închise.