Lucrãrile la reteaua de apã si canal sunt în grafic. Chiar dacã în momentul de fatã aproape toatã Valea Jiului este un adevãrat santier toate aceste lucrãri pe care cei de la SC ApaServ le executã sunt menite a crea un confort sporit locuitorilor.
Din acest punct de vedere în municipiul Petrosani lucrãrile sunt  cele mai avansate. La Lupeni au  existat anumite întârzieri dar în acest moment constructorul încearcã sã recupereze. Existã si o micã întârziere în municipiul Lupeni dar si acolo firma care executã lucrarea avanseazã într-un ritm bun.
“Se realizeazã lucrãri în toatã Valea Jiului, Petrosani, Lupeni, Uricani. Lucrãrile sunt în grafic. La Lupeni doar este o micã întârziere si am avut o discutie cu constructorul pentru a veni din urmã. În curând se va semna contractul pentru Petrila si dupã pentru Vulcan si Aninoasa. În rest toate celelalte sunt într-o oarecare fazã a lucrãrii. A fost fãcut un proiect pentru introducerea apei potabile în Straja. Consiliul Judetean a aprobat indicatorii tehnico-economici tot cu sprijinul Consiliului Judetean a fost realizatã si canalizarea din Straja. Se fac toate demersurile pentru punerea efectivã în lucru a alimentãrii cu apã potabilã în statiune. Se vor face mai multe lucrãri de proiectare, topo înaintea lucrãrile propriu-zise”, a declarat Florin Donisã, director tehnic în cadrul SC ApaServ Valea Jiului.
Existã discutii si pentru introducerea sistemului de apã si canalizare în  statiunea montanã Parâng, însã  deocamdatã nu este nimic concret.
“Am discutat cu Consiliul Judetean Hunedoara pentru un proiect de apã si canalizare în statiunea Parâng, dar zone semnificative care sã aibã nevoie de alimentare nu mai sunt”, a mai spus sursa citatã. Mai mult decât atât si statiunea montanã Straja va beneficia de apã potabilã. Acest lucru va fi posibil cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara.
Cosmin BACIU