Lucrări în pericol pe autostrada Lugoj-Deva

U n blocaj pe lotul 2 al autostrăzii, sectorul Margina-Holdea/Coşeviţa, unde sunt prevăzute tunelurile „urşilor” ar putea fi iminent dacă la rectificarea bugetară nu vor fi alocate sumele cerute de ministerul de resort.

Avertismentul ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, vizează și alte proiecte de întreținere ori investiții în rețeaua de transport. ”Avem recorduri istorice la Transporturi şi pe fonduri europene, şi pe naţionale. Până la urmă, varianta de rectificare, sub solicitarea Ministerului Transporturilor, vine din teama că nu am cheltui aceşti bani? Sau tocmai, că i-am cheltui? Eu garantez că vom cheltui banii solicitaţi. Şi asta pentru că vreau să facem Transporturile din România mai moderne, mai eficiente şi să le scoatem din starea de subfinanţare. Pentru asta lupt zi de zi”, a subliniat Cătălin Drulă. El precizează că sumele solicitate la rectificarea bugetară acoperă, printre altele creşterea alocărilor pentru întreţinerea infrastructurii rutiere şi feroviare. ” Consecinţa eventualei nealocări: frânarea programului de asfaltări, marcaje, reparaţii ale drumurilor,
precum şi a celor de înlocuire la rând (reînnoire) la calea ferată. Plata reducerilor legale la transportul cu trenul şi metrou pentru elevi, pensionari, veterani. Suma alocată la începutul anului de 350 de milioane de de lei este insuficientă. (…) Consecinţa eventualei nealocări: poprire pe conturile CNAIR, blocarea programelor de întreţinere, blocarea proiectului Lugoj-Deva lot 2 (sector Margina-Holdea/Coşeviţa, tunelurile „urşilor”)”, spune Cătălin Drulă. Oficialul este încrezător că se va găsi o variantă de rectificare prin care să se continue reforma şi investiţiile în transporturile din România, obiectiv prioritar în programul de guvernare.