Lucrări de întreținere pe Transalpina

Drumarii execută lucrări de întreținere și siguranță rutieră pe Transalpina. Cei care în zilele acestea toride de vară vor să evadeze la munte, trebuie să știe că pe cea mai înaltă șosea din țară, se execută ample lucrări de întreținere.

Drumarii din cadrul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu execută marcajele rutiere, de la kilometrul 0, Bengești, până la kilometrul 59+800, Obârșia Lotrului ”Între kilometri 30+000, intrare Rânca, și 34+800, ieșirea din Rânca, au loc lucrări de reparații asfaltice pe suprafețe întinse și completare acostamente; Între kilometri 34+800 și 59+800, pe sectorul de munte, au loc lucrări de montare parapete metalic și amenajare acostamente pentru amplasarea parapetelui greu de tip New Jersey”, arată SDN Târgu Jiu.
Lucrările de montare a parapetelui metalic au fost executate în regie proprie de angajații SDN Târgu Jiu, care le recomandă șoferilor să circule cu atenție în zonele în care se execută lucrări. Transalpina este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele. Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii. Drumul are o lungime de circa 150 de km.
Monika BACIU