Lucrări de întreținere a podurilor, pasajelor din județ

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a atribuit un contract care prevede executarea lucrărilor de întreținere curentă „întreținere poduri, pasaje, podețe, tuneluri. Întreținerea zidurilor de sprijin și prevenirea efectelor inundațiilor – pe o perioadă de 4 ani”.

În cadrul contractului vor fi executate astfel de lucrări și în județul Hunedoara, atât în sfera de activitate a SDN Deva, cât și pe autostrada A1.
Astfel, unul din loturi, în
valoare de 4.257.069 de lei prevede întreținerea podurilor, podețelor, a pasajelor, tunelurilor și a zidurilor de sprijin și prevenirea efectelor inundațiilor pe zona Ilia – Remetea. Tredeco Holding este societatea care și-a adjudecat contractul.
SC HEROS CONSTRUCTII CIVILE SRL și-a adjudecat un
alt lot din cadrul contractului, în valoare de 6.682.901 lei pentru executarea lucrărilor de întreținere curentă „întreținere poduri, pasaje, podețe, tuneluri. Întreținerea zidurilor de sprijin și prevenirea efectelor inundațiilor, pe lotul 3, SDN Deva.
Sectoarele de drum aflate în administrarea DRDP Timișoara – SDN Deva sunt DN 7 limită AB/HD, HD/AR, DN 66 Petroșani – intersecție DN 7, DN A Vulcan – Câmpu lui Neag, DN 68, limită județ CS/HD – Hațeg, DN 68A limită județ TM/HD – intersecție DN, DN 74 Brad – limită județ HD/AB, DN 76 intersecție DN 7 – Ionești.
Potrivit documentației, dispozitivele de colectare și evacuare a apelor pluviale aflate pe rețeaua de Drumuri Naționale și Autostrăzi, în administrarea CNAIR – DRDP Timișoara – SDN Deva sunt în număr de 152 de poduri în lungime totală de 5.029 metri, 778 de podețe și 55.125 de metri de ziduri de sprijin.
Monika BACIU