Lucian Resmeritã: Valea Jiului nu este bãtaia de joc a nimãnui!

Un reportaj realizat de o televiziune nationalã l-a scandalizat pe primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã.  “Prizonieri în Valea Plângerii” s-a numit reportajul realizat de Kanal D în Valea Jiului, iar emisiunea prezintã o laturã întunecatã a zonei noastre. Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, considerã cã realizatorii emisiunii au tinut în mod deosebit sã denigreze Valea Jiului, prezentând doar lucrurile obscure, nu si pe cele pozitive care se deruleazã în zonã.
“Nu voi accepta vreodatã ca o televiziune nationalã sã denigreze Valea Jiului si oamenii de aici, sã caute si sã prezinte doar pãrtile rele ale Vãii, sã nu prezinte si lucrurile bune care se întâmplã în municipiul Lupeni, investitiile care s-au fãcut atât în oras cât si în Statiunea Straja unde vin mii de turisti, Palatul Cultural care a devenit un pol cultural-artistic al judetului. Chiar si marile orase au cartierele lor sãrace, eu am luptat si cu acest fenomen al sãrãciei prin implementarea unui proiect finantat din fonduri europene de milioane de euro prin care venim în sprijinul cetãtenilor cu probleme, în cea mai mare parte de etnie romã, de la educatie pânã la sãnãtate, reparatii locuinte si chiar locuri de muncã”, sustine Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
De altfel edilul recunoaste cã în Valea Jiului existã probleme, însã nu atât de grave încât acestea sã fie  generalizate. Primarul se declarã profund nemultumit de faptul cã unele din televiziunile centrale nu fac altceva decât sã scoatã în evidentã partea negativã a Vãii Jiului.
“Cã nici în Lupeni si nici în celelalte localitãti din Valea Jiului nu curge lapte si miere, o stim cu totii. Cã mai sunt multe probleme pe care oamenii le au si la care suntem datori sã gãsim, împreunã cu dumnealor, solutii de rezolvare, stim la fel de bine si încercãm zi de zi sã vedem ce este de fãcut. Si sã facem! Dincolo de acest lucru, este însã dureros cã, periodic, din motive greu de înteles, unele televiziuni nationale încearcã sã prezinte tãrii si lumii, doar o incorectã imagine a unui presupus dezastru al acestei zone. Nu-mi pot imagina ce interese (obscure!?) pot determina un  reporter TV sã treacã peste obiectivitate si profesionalism,  sã vadã si sã prezinte într-un oras ca Lupeniul exclusiv lucrurile triste. Dar si eu ca primar al acestui oras, la fel cã miile de concetãteni împreunã cu care  încercãm sã facem ceva pentru a da Lupeniului o sansã la viitor, pentru a le face oamenilor viata mai bunã, nu putem accepta cã, doar în virtutea dreptului la libera exprimare, unele televiziuni nationale nu fac altceva decât sã ponegreascã oamenii Vãii Jiului, sã ne descrie altfel decât cum suntem cu adevãrat”, mai spune Lucian Resmeritã.
Straja este cea de-a treia destinatie turisticã din România. Zilnic, în perioada de iarnã, mii de turisti aleg Straja ca destinatie turisticã. Un alt exemplu pozitiv este cel al Palatului Cultural din localitate care într-o perioadã scurtã de timp a gãzduit sute de spectacole de anvergurã.
“De ce nu vorbesc cei de la posturile nationale de televiziune despre dezvoltarea statiunii Strajã, care a devenit a treia destinatie turisticã de iarnã din România? De ce nu vorbesc despre Palatul Cultural, care a devenit un pol cultural-artistic al judetului? De ce nu vorbesc despre oamenii de valoare ai comunitãtii noastre? Dacã ”misiunea” celor ce astãzi ne denigreazã în mod fals, denaturat, chiar mincinos este sã distrugã Valea Jiului si viitorul acesteia, eu vreau sã-i asigur pe cetãtenii din Lupeni cã misiunea mea si a celor care sunt alãturi de mine este sã construim un viitor pentru cetãteni acestui municipiu. Si asta vom face, indiferent de cum ne ”zugrãvesc” unii sau altii, în necunostintã de cauzã sau, mai grav, dupã cine stie ce interese”,  a mai subliniat primarul municipiului Lupeni.
Reportajul realizat de Kanal D si care a stârnit nemultumirea primarului poate fi urmãritã

https://www.youtube.com/watch?v=sW47oJROl58 si https://www.youtube.com/watch?v=CoAr7fysqPI.
Monika BACIU

11 Comments

  1. Valea jiului a votat de 28 ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … si cetateni vaii jiului platesc taxe si impozite in fiecare an dar guvernul PSD nu asfalteaza drumul spre Herculane , DN 7A (Cheile Jietului) isi rup masinile cetateni vaii jiului pentru a merge la Voineasa sau pe Transalpina , Termoficarea in valea jiuui , investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan , Domeniul Schiabil Parang , Statiunea Montana Pasul Vulcan , Schi la Petrila , Gara Petrosani , … sau Consiliul Judetean Hunedoara (PSD) nu asfalteaza drumul judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , …

  2. Si care-i partea pozitiva a Vaii Jiului d-le primar ? De ce sunteti revoltat ? Cateva cabane din Straja pe care le numiti „statiune” credeti ca spala fata Vaii jiului,sau chiar credeti ca Lupeniul e municipiu ? Eu zic sa va uitati in jur,ca sa va dati seama de realitate !

  3. Eu zic sa va uitati in jur,ca sa va dati seama de realitate ! ….asta ai singurul comentariu real de nota 10….or sa te injure or sa de numeasca in toate felurile…..dar asta e realitatea….o zona decuplata complect de la restul tarii…..o zona depopulata ….o zona in care unii prefera sa astepte „socialul” in fata birtului decat sa mearga la munca chiar si pe un salariu mic…..o zona cu niste blocuri infecte ,multe decuplate de la utilitati ( unii poate bransati ilegal dupa cum spun cei de la electrica )…..cu magazine de second hand si case de amanet la tot coltul…..o zona cu oameni batrani ….o zona cu infractionalitate ridicata, cu un aspect mohorat si gunoaie aruncate la tot pasul…….odata cu modificarea legii acordarii ajutorului social si cu disparitia mult „iubitelor ” mine ….zona „prospera” si cunoscuta pentru apucaturile „bahice” va ajunge bine de tot…..Oare de ce nici un investitor (multinationala) nu a venit acolo si nici nu va veni niciodata ????… lasti povestea cu politicul primaru sau XYZ……Invatati o meserie ,invatati ce inseamna un program de lucru ,invatati ce inseamna o disciplina a muncii ,tineti-va de un loc de munca …si poate veti iesi din mocirla in care va aflati….

  4. un film de rahat,,, nu trebuiau sa vina pana in Vale,,puteau sa filmeze si in Bucuresti,,, sau in orasul lui paharu,socialu,,,saracia, mizeria, coruptia si tot tacamul se regasesc in fiecare oras,,,, indiferent de tara,,,

  5. de ce va deranjeaza asa tare reportajul ????…..ca doar va prezinta „patria muma „…..va prezinta dezvoltarea economica din zona… si situatia „roz”‘ in care va aflati……pacat ca nu au filmat si oamenii care stau in fata birturilor si care consuma aerul de pomana ,refuzand sa mearga la lucru…”saracia, mizeria, coruptia si tot tacamul se regasesc in fiecare oras”…..e adevarat ,dar la voi e mai mare ca oriunde …restul s-au mai dezvoltat ,au atras investitii ,firme multinationale ,au construit cartiere noi cladiri noi ,si-au dezvoltat infrastructura ,au acaparat si localitatiile din jur ……Voi ????….ati ramas cu aceleasi obiceiuri ,aceleasi idei, si sunteti in aceeasi situatie ca acum 30 de ani…..partea prosta e ca nici nu vreti sa faceti nimic……injurati ,blestemati ,numiti in toate felurile pe cei care vin la voi si va spun lucrurile direct in fata…..o fi de vina reporterul de la Kanal D pentru situatia in care va aflati ??? sau o fi si ala Valter sub acoperire ????….sau producatorul emisiunii pentru prezentarea facuta ???……sau poate eu ????…..in locul primarului vostru mult iubit …..ma ascundeam sub masa de rusine……faptul ca el apare acum intr-un ziar si incearca sa spele rusinea …denota cam ce fel de personaj este si ce vrea sa ascunda ?…..sau probabil dupa parerea dumnealui reporterii trebuiau sa prezinte totul dintr-o sala de protocol …sau poate din biroul dumnealui…..cu asemenea personaje nici nu e de mirare ca sunteti unde sunteti…….succes pe mai departe…….

Comments are closed.