[ Lotul II Lugoj –Deva la faza licitației.

Cine sunt ofertanții? ]Ș ase firme de profil au intrat în cursa pentru proiectarea și execuția lotului ii din autostrada Lugoj- Deva. Termenul final pentru depunerea ofertelor este preconizat pentru luna ianuarie, iar la licitație există și firma care a executat drumul din Parâng.

A fost definitivată lista cu societățile de profil care vor să execute tronsonul II Lugoj-Deva, de la km 27+620 la km 56 +220, de pe A1.
În urma aplicării criteriilor de selecție, conform algoritmului de calcul aferent, s-au calificat, pe primele 6 locuri, următorii ofertanți: 1. Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. 2. Asocierea SC Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret a.ș – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S.
3 Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi. 4 Strabag SRL
5. Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL
6. Asocierea Terna Tourist Technical And Maritime SA – Intracom Constructions Societe Anonyme Technical And Steel Constructions (Intrakat)
În perioada imediat următoare, autoritatea contractantă va transmite invitația de participare la etapa a II-a a procedurii de atribuire – etapa de depunere a ofertelor candidaților ante-menționați. Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru 31.01.2022. Traseul are o lungime de 9.13 km, din care 2,13 km de tunel. termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectare și 28 de luni execuție conform factorilor de evaluare din documentația de atribuire.
Conform condițiilor din acordul de mediu, în 2013, a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul secțiunii e2, prin acordul de mediu după ce loturile 2, 3 și 4 din A1 Lugoj – Deva au fost contractate în baza unor documentații care prevedeau săpături în acele locuri. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m din care parte carosabilă 2×3,75 m, banda de încadrare de 0,25 m, banda de urgență de 2,50 m și acostamente de 2×0,50m, la care se mai adaugă trotuare laterale 2×0,75 m.
Diana Mitrache