Loteria, sau tichetele de masă – o soluție pentru vaccin?

P este 560.000 doze de vaccin administrate în Europa. Peste 6 miliarde în lume. 7 țări din UE au depașit 70% rata de vaccinare.

Italia va depăși Finlanda în 9 zile și Suedia în 16 zile. România în 1.017 zile. Sunt statisticile acestui început de săptămână, dar se pare că nici loteria, ori tichetele de masă nu ne conving să ne imunizăm.
O măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus organizarea Loteriei de vaccinare. Ea constă în acordarea de premii în bani persoan elor imunizate cu schemă completă. Ministrul a declarat
că loteriile vor fi organizate în perioada octombrie-decembrie 2021. Și asta nu e tot, pentru că persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor putea beneficia de bonuri de masă. Asta înseamnă cu a doua doză de Pfizer sau Moderna sau cu prima şi singura doză de Johnson &Johnson. Este vorba despre o alocaţie individuală de hrană în valoare de 100 de lei, sub formă de tichete de masă.
„Noi urmează să achiziționăm tichetele de masă și există foarte multe persoane care au întrebat despre asta în centrele de vaccinare, dar nu știu dacă va impulsiona extrem de mult, pentru că cine își dorește să se vaccineze alege pentru siguranța lui personală și a familiei și nu ca să obțină 100 de lei să își ia ceva de mâncare. Dar există un anumit segment al populației care se uită inclusiv la astfel de bonusuri”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Toate persoanele vaccinate cu schemă completă și care dețin certificat digital al UE privind COVID-19 pe baza Codului Numeric Personal (CNP) pot participa la Loteria Vaccinării, începând cu data de 30 septembrie 2021 ora 12:00.
Înscrierea persoanelor pentru Loteria Vaccinării se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro.
După generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opțiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea a trei pași simpli:
Dacă aveți deja generat certificatul de vaccinare pentru schema completă (1/1, 2/2), înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfața de vizualizare a certificatului (Secțiunea „Listă certificate”).
Înscrierea se poate realiza individual de către persoana vaccinată sau de orice altă persoană care are dreptul să genereze certificatul în numele persoanei vaccinate.
Diana Mitrache