Loc de citit în inima munților

Biblioteca Județeană Ovid Densușianu Deva alături de EduCab și Refugiul Agățat realizează un loc de citit în creierii munților. Este cel de-al 9-lea punct de citit în cadrul proeictului EDUCAB în munți.

”Mergem la Refugiul Agățat în weekendul 11-12 Septembrie pentru a duce cărți, reviste și a amenaja colțul de lectură. Hai cu noi, adu-ți și prietenii iubitori de munte și carte și luați parte la o aventură plină de voie bună. Toamna aceasta ducem din nou cărți în cabane și refugii montane, pregătind o bibliotecă pentru iubitorii de munte, care în timpul de relaxare vor avea la dispoziție reviste și cărți din care pot afla informații interesante despre mediu, munți, sporturi sau se pot relaxa cu poezii, proză scurtă sau planifica noi călătorii cu ajutorul ghidurilor montane. Credem că obiceiul cititului poate fi onorat și în vârf de munte, fără să aduci cu tine în rucsac materialele de lectură la fiecare drumeție”, arată cei de la EduCab.
Prin proiectul ‘EduCaB în Munți’ organizatorii și-au
propus să reali­zeze colțuri de lectură în cât mai multe cabane din Carpați. Prin intermediul Romania Educab și cu sprijinul National Geographic Magazine Romania, Decât o Revistă, Descoperă Himalaya precum și al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva se continuă proiectul în toamna aceasta.
La nivel național, există 8 puncte de citit în cabanele Cuca, Mălăiești, Dochia, Negoiu, Piatra Singuratică, Gențiana, Diana, dar și în refugiul ”La Cărți”.
Monika BACIU