Literele care au dat foc relației șubrede dintre CJH și Primăria Petroșani

D upă ce Consiliul Județean Hunedoara a marcat drumul din Parâng cu inscripția din litere de tablă, a venit rândul primarului de la Petroșani să vină cu ideea de a scrie acolo, cel mai probabil, Parâng.

Este o idee care va fi supusă votului în Consiliul Local, iar până atunci, construcția a fost demolată. Și asta a încins rău lumea politică între Deva și Petroșani.
Drumul care a fost construit în Parâng nu are parte de publicitate pozitivă, din cauza orgoliilor ce se bazează acum pe temeiul legalității. Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, amenință cu plângerea penală, după ce i-a fost îndepărtat scrisul, în timp ce Iacob Ridzi arată temeiul legal al demolării. „Eu vreau să îi spun domnului Nistor că minte și minte de două ori. Odată minte direct și continuu și a doua oară, minte prin omisiune. Dumnealui minte atunci când spune că acest corp de litere a fost amplasat pe domeniul public al județului Hunedoara. Acel teren este proprietatea municipiului Petroșani și este înscris în CF nr 64.473, număr cadastral din 2007. Dumnealui minte prin omisiune, printr-o adresă pe care ne-a trimis-o nouă și prin care ne spune că DJ 709F este înscris în CF 65.913, numărul cadastral aparținând domeniului public al județului Hunedoara. Da, doar că acest drum este aferent drumului județean, nu parcării pe care am pus-o noi la dispoziția constructorului, vorbesc de teren”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Practic, cele două instituții se ceartă acum pe o limbă de pământ pe care au fost construite mai multe locuri de parcare, și ele ilegal realizate, în opinia edilului de la Petroșani. „Vreau să vă spun că terenul pe care a fost montat acel înscris cu Consiliul Județean Hunedoara este în CF –ul ce aparține de DJ. Este în propietatea CJH. Nu îl voi ierta pentru treaba asta”, a argumentat Laurențiu Nistor, președintele CJH.
Cu mai multe documente în față, primarul de la Petroșani a încercat să își justifice gestul prin care a dat jos literele respective, dar a spus că va cere consilierilor de la Petroșani să aprobe un alt înscris acolo.
Dar gestul nu a rămas fără ecou. „Sunt bucuros de investiția care s-a făcut în Parâng și aici mă refer la drumul care merge de la Rusu, în Parâng. Important pentru noi este că am construit, că am lăsat și vom lăsa ceva în urma noastră. Dacă cineva demolează, vor rămâne numai cu lucrurile pe care le-au demolat. Cred că, pe lângă investiția cu WC-urile din Parâng, asta era cea mai mare problemă acolo”, a conchis și Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Drumul din Parâng a fost inaugurat săptămâna trecută și încă de pe atunci a incins spiritele între cele două tabere. Tiberiu Iacob Ridzi s-a ținut de promisiune și a demolat construcția, dar acum le va cere consilierilor săi să scrie acolo altceva.
Diana Mitrache