Lipsa unui vaccin le-a distrus viitorul

Tot mai multi oameni ajung sã regrete cã nu si-au fãcut, lor sau copiilor lor, vaccinurile la timp. De cele mai multe ori se întâmplã chiar sã îsi piardã sãnãtatea mintalã, dupã ce constatã cã nu pot emigra în alte tãri, din cauza unui vaccin lipsã. Medicii de familile le atrag atentia pãrintilor care refuzã vaccinarea copiilor, sã tinã cont de toate riscurile, inclusiv de cele legate de posibilitatea de a locui peste hotare.

Cel putin 3 familii din Petrosani si-au ratat viitorul si oamenii au ajuns sã îsi piardã mintile la propriu în momentul când au aflat cã nu pot pleca în tara în care urmau sã se stabileascã. Totul, din cauzã cã le lipseau lor, sau copiilor lor, câteva vaccinuri. Este o modã, spun medicii de familie si pare o conspiratie mondialã aceastã idee de a nu ne vaccina copiii, dar riscurile sunt de la cele de rãspândire a unor boli grave, pânã la riscul legat de pierderea mintilor.

„Dureazã un an, poate mai mult, ca sã îsi facã toate vaccinurile. Am gãsit oameni care si-au pierdut mintile pentru cã nu i-au primit, de exemplu în America si nu s-au putut integra cu familia si au rãmas într-un mare dezechilibru”, a declarat dr. Dumitra Udrea, medic de familie din Petrosani.

Pãrintii de acum, care au copii mici, sunt apostrofati de medicii de familie, care le atrag atentia cã ar putea sã le punã în pericol viitorul propriilor lor copii.

„Nu înteleg atitudinea pãrintilor care sunt împotriva acestor administrãri, dar vor întelege ei mai tîrziu, pentru cã am avut pacienti care au vrut sã plece în strãinãtate, iar tãrile respective, care ar fi vrut sã îi primeascã cu mare drag, îsi cer scuze cã nu îi pot primi, deoarece nu sunt vaccinati”, a mai precizat medicul de familie.

Mai mult, medicii spun cã dacã un copil nu se vaccineazã la timnp, el poate dobândi o boalã deja eradicatã, iar acum suntem în pragul unor noi epidemii, ce pot degerena grav.

„S-a eradicat poliomielita, difteria si fereascã Dumnezeu sã reizbucneascã, sau sã paralizeze cineva de poliomielitã si multe alte boli. De când cu acest val împotriva vaccinãrii, a reapãrut rujeola, varicela si oreionul în procent mare”, sustin medicii.

În România tot mai multi oameni ajung sã nu îsi mai vaccineze copiii, motivând divrese boli si epidemii izbucnite din acest motiv, iar în schimb, cei din strãinãtate revin în tarã sã se vaccineze.

Pentru prima datã în Europa au fost înregistrate cazuri de difterie anul trecut si anul acesta chiar decese. În Ucraina a existat un focar de poliomielitã, iar în România unul de rujeolã. 79 de copii din Bistrita Nãsãud si Cluj s-au îmbolnãvit, iar autoritãtile le atrag atentia pãrintilor si le cer sã isi vaccineze copiii. Anul trecut, din 200 de mii de bebelusi, 35 de mii NU au fost imunizati.

Diana Mitrache